van der Horst

Mosport: Wayne Taylor Racing op de valreep

Wayne Taylor Racing - Corvette DP
Wayne Taylor Racing - Corvette DP
Vertrokken vanuit pole positie boekten de gebroeders Ricky Taylor en Jordan Taylor hun tweede zege van het seizoen. In de slotfase van de wedstrijd diende de #31 Corvette DP van Action Express Racing nog een laatste pitstop te maken. Zodoende kon de #10 Corvette DP de leiding overnemen en als eerste onder het zwart/wit geblokt doorrijden. Het duo Dane Cameron/Eric Curran eindigden op 0.477 seconden. De laagste stek op het podium in de P-klasse ging voor een keer niet naar een DP. De Ligier JS P2-Honda van Michael Shank Racing werd met Oswaldi Negri Jr. en John Pew knap derde.
Porsche 911 RSR - Porsche North America
Porsche 911 RSR - Porsche North America
Core Autosport kon nog eens zegevieren in de PC-klasse. Hoewel de titelverdedigers al driemaal op het podium stonden en wederom voor de titel strijden dit jaar, hadden Jon Bennett en Colin Braun nog geen wedstrijd gewonnen. Het duo ging BAR1 Motorsports en JDC/Miller Motorsports vooraf met respectievelijk Falb/Rayhall en Goikhberg/McMurry achter het stuur van de Oreca FLM09. In GTLM tenslotte, GTD kwam niet in actie in Canada, won Porsche voor de tweede maal op rij. Na de zege van Team Falken Tire op Watkins Glen bracht Porsche North America ditmaal de 991 RSR als eerste over de streep met dank aan het duo Patrick Pilet en Nick Tandy. Falken Tire kende minder geluk ditmaal met een defecte motor. Verder zagen we nog BMW Team RLL en Corvette Racing op het podium. John Edwards en Lucas Luhr brachten hun Z4 GTE binnen op 15 seconden van de Porsche. De leiders in het kampioenschap tenslotte, Antonio Garcia en Jan Magnussen, kwamen met de Chevrolet Corvette C7.R als derde over de streep. 

Uitslag

Foto's: WTR & IMSA Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Tudor United Sportscar Championship op maandag 13 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mosport.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons