van der Horst

Mosport: Mazda & Corvette op pole

Speedsource Mazda Lola
Speedsource Mazda Lola
Mazda heeft de pole veroverd voor de Mobil 1 SportsCar Grand Prix op het circuit van Mosport. Tristan Nunez bezorgde de Lola #55 in de klassieke Le Mans-kleuren ('91) met voorsprong de snelste tijd op het uitdagende Canadese circuit dat de LMP2 in principe beter moet liggen. De Wayne Taylor Racing Corvette DP van Ricky Taylor kwalificeerde zich als tweede (+0.309s) voor de andere Mazda Lola van Tom Long. De Action Express Corvette DP's sloten aan in vierde en vijfde stelling, terwijl Marc Goossens met het Visit Florida Racing exemplaar de zesde chrono op de tabellen zette. In GT Le Mans ging de pole voor het eerst dit seizoen nog eens naar Corvette.
Corvette C7.R
Corvette C7.R
Het was Antonio Garcia die de Corvette C7.R #3 tot het uiterste dreef en morgen de meest competitieve klasse van het veld zal aanvoeren. De Amerikaanse GT kreeg voor dit weekend dan ook een 0.4mm grotere restrictor en 10kg minder gewicht. De Spanjaard bleef de twee Chip Ganassi Racing Ford GT's voor. De BMW M6 moest duidelijk niet onderdoen, maar de twee Team RLL bolides zullen als vierde en vijfde starten. In GT Daytona stond er geen maat op Alex Riberas in the Alex Job Racing Porsche 911 GT3 R. Colin Braun scoorde zijn Prototype Challenge pole in de CORE autosport Oreca FLM09.

--- UITSLAG KWALIFICATIES IWSC MOSPORT (PDF) ---

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 9 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Park.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons