van der Horst

Mosport: dubbel voor Mazda, Vanthoor wint in GTLM

Oliver Jarvis en Tristan Nunez
Oliver Jarvis en Tristan Nunez
Team Joest Mazda heeft eindelijk zijn betrouwbaarheid onder controle. Na een dubbel in de 6 uren van Watkins Glen boekte ze opnieuw een dubbel op Mosport Park. De wedstrijd werd opschrikt door een bijzonder zwaar ongeval van Victor Franzoni maar de Cadillac-rijder kon ongedeerd uitstappen. Na de herstart domineerde Mazda de wedstrijd, met uiteindelijk winst voor Oliver Jarvis/Tristan Nunez vóór Harry Tincknell/Jonathan Bomarito. De Acura van Dane Cameron/Juan Pablo Montoya werd derde. Eerste Cadillac was andermaal de #31 van Whelen Engineering Racing die Pipo Derani op plek vier thuis bracht.
  • Powercars
Earl Bamber en Laurens Vanthoor
Earl Bamber en Laurens Vanthoor
In GTLM lijkt Porsche aardig op weg naar de titel. Met een goede strategie konden onze landgenoot Laurens Vanthoor en Earl Bamber de BMW op pole positie kloppen. Jesse Krohn/John Edwards werden nog tweede en verhinderden zo een dubbel voor Porsche. Troost kon BMW vinden in GTD waar de M6 GT3 van Turner Motorsport de wedstrijd domineerde. Bill Auberlen, intussen vijftig jaar, won samen met Robby Foley voor een Acura (Mario Farnbacher/Trent Hindman) en een Lexus (Richard Heistand/Jack Hawksworth).

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 8 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting SportsCar Grand Prix.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons