van der Horst

Most: Alon Day wint verregende eerste race – podium voor Marc Goossens

Alon Day - CAAL Racing
Alon Day - CAAL Racing
Alon Day (CAAL Racing) heeft op het circuit van Most de eerste race voor de EuroNASCAR PRO gewonnen. De regen zorgde voor een geanimeerde wedstrijd, Day raakte betrokken bij een incident in de eerste ronde en viel uit de top tien. Later op de race raakte hij nogmaals betrokken bij een crash, maar wanneer het begon te regenen slaagde Day met een vroege pitstop er in om zich op te werken naar de koppositie en alsnog de race te winnen. Ook Marc Goossens (DF1 Racing) stond garant voor een geweldige inhaalrace, vertrokken van op de negentiende positie wist hij op te klimmen tot de derde plaats.
Podium race 1 EuroNASCAR PRO Most
Podium race 1 EuroNASCAR PRO Most
Bij de start werd Day achteraan aangereden waardoor hij ver terugviel, maar toen de eerste regendruppels verschenen ging Day de pits in om regenbanden te laten opzetten.Toen het steeds harder begon te regenen kozen de rijders die op kop reden om alsnog binnen te komen om banden te wisselen waarop Alon day zich naar voor kon werken en alsnog de race wist te winnen.

Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) eindigde als tweede en loopt in de tussenstand in op Loris Hezemans (Hendriks Motorsport), die pas als achtste finishte. Marc Goossens legde na een fenomenale race beslag op de derde plaats terwijl Vittorio Ghirelli (Hendriks Motorsport) en Nicolo Rocca (DF1 Racing) de top vijf vol maakten.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Bart Dehaese
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 28 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Most NASCAR Show.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons