van der Horst

Most: Dubbel voor PK Carsport in race 1 ELITE 1

Nicolo Rocca - PK Carsport
Nicolo Rocca - PK Carsport
Nicolo Rocca (PK Carsport) heeft de eerste race voor ELITE 1 te Most gewonnen. Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) leek eerst op weg naar de zege maar op vier ronden voor het einde blies de Nederlander zijn motor op en liet de zege aan Rocca. Stienes Longin maakte er zelfs een 1-2 van voor PK Carsport. Voor onze landgenoot was het trouwens al de vijfde tweede plaats dit seizoen en aangezien Alon Day (CAAL Racing) niet tot scoren kwam nadert Longin in de puntenstand tot op één punt van de Israëliër.
  • Dreamdrive
Nicolo Rocca - PK Carsport
Nicolo Rocca - PK Carsport
Rocca vertrok van op de pole maar zag al in de eerste bocht Hezemans hem voorbijgaan. De Nederlander liep steeds verder uit en leek op weg naar de zege tot zijn motor het begaf op vier ronden van de finish. Rocca, die tevens het junior klassement won, kreeg de zege in de schoot geworpen en kwam achter de safety car over de lijn. Stienes Longin (PK Carsport) kwam 0.666 seconde achter Rocca als tweede over de lijn. Thomas Ferrando werd voor zijn debuut bij CAAL Racing derde en was bovendien tweede in het junior klassement.

Start Race 1 ELITE 1 Most 2019
Start Race 1 ELITE 1 Most 2019
Puntenleider Alon Day (CAAL Racing) had een slechte dag, hij reed de wagen van Jacques Villeneuve aan waarbij hij een lekke band opliep, bovendien kreeg hij nog een penalty voor zijn aandeel in de aanrijding en Day eindigde achteraan het veld en scoorde geen punten. Lucas Lasserre (Mishumotors) kwam als vierde over de streep terwijl Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) de top vijf afsloot. Francesco Sini, Gianmarco Ercoli, Henri Tuomaala, Alexander Graff (Memphis Racing) en Ander Vilarino (Racing Engineering) maakten de top tien vol. Eric de Doncker (Motorsport 98) sloot de race af als dertiende maar werd wel tweede in de Challenger Trophy.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 29 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Most.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons