Most: Giorgio Maggi troost Hendriks Motorsport met zege in ELITE 2

Podium race 1 ELITE 2 Most
Hendriks Motorsport werd de zege in ELITE 1 ontzegd nadat de motor van de Mustang van Loris Hezemans, die comfortabel op kop reed, de geest gaf op vier ronden van de meet. In minder dan twee uren tijd werd de motor vervangen en met diezelfde wagen won Giorgio Maggi de zaterdagrace van de ELITE 2. PK Carsport rijder Andre Castro eindigde op de derde plaats en mocht mee het podium op.
Giorgio Maggi - Hendriks Motorsport
Maggi nam op het allerlaatste moment zijn plaats op de pole positie in en wist bij de start zijn koppositie te behouden. Lasse Soerensen (Dexwet DF1 Racing) bleef Maggi onder druk zetten maar die hield stand en ook na een herstart na een safety car procedure op zeven ronden van het einde van de race wist Maggi het overwicht te behouden. Andre Castro (PK Carsport) finishte als derde en behaalde zo zijn derde podiumplaats dit jaar. Advait Deodhar (CAAL Racing) en Justin Kunz ((Dexwet DF1 Racing) maakten de top vijf vol. Martin Doubek (Hendriks Motorsport), Vittorio Ghirelli (PK Carsport), Nicholas Risitano (Racers Motorsport), Freddie Hemborg (Memphis Racing) en Myatt Snider (Racing Engineerin) waren de overige rijders in de top tien.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 30 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Most.