van der Horst

Most-meeting geschrapt, Pau fungeert als seizoensopener

Circuit Pau-Ville
Circuit Pau-Ville
De WTCR − FIA World Touring Car Cup 2022 gaat niét van start in het Tsjechische Most zoals aanvankelijk was gepland. De FIA ​​World Motor Sport Council maakte vandaag in Bahrain bekend dat de WTCR Race of Czech Republic van de kalender wordt geschrapt als gevolg van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Hierdoor schiet het WTCR-seizoen pas op 7 en 8 mei op de stratenomloop van Pau uit de startblokken. Eerder was ook al de Russische meeting in Sochi om voor de hand liggende redenen geschrapt. Omdat het logistiek niet mogelijk bleek de afspraak in Most naar een latere datum te verleggen, wordt voor deze afspraak naar een plaatsvervangende locatie uitgekeken.
Most Autodrom
Most Autodrom
Het afvoeren van de WTCR Race of Czech Republic die op 9 en 10 april zou worden verreden, is een gevolg van het uitroepen van de noodtoestand in Tsjechië op 4 maart en dit voor minstens één maand. In Tsjechië wil men alle beschikbare middelen kunnen inzetten om optimale hulp te bieden aan de vluchtelingen, slachtoffer van Russische invasie van Oekraïne. Van zodra een vervangende meeting is gevonden, zal na de WMSC-goedkeuring een bijgewerkte kalender worden gepubliceerd. 

De FIA ​​World Motor Sport Council keurde vandaag ook de annulering goed van de WTCR Race of Russia, die gepland stond op het Sochi Autodrom van 7-8 augustus. 

Jean-Baptiste Ley, WTCR-directeur van Discovery Sports Events: "Het besluit om de WTCR Race of Czech Republic op zo'n korte termijn te annuleren is natuurlijk jammer en we zijn er ons terdege van bewust dat dit ongemak  zal veroorzaken, niet alleen voor de teams en andere belanghebbenden, maar ook voor de fans. Maar we moeten accepteren dat er op dit moment belangrijkere dingen in de wereld zijn dan sport.
Het was van cruciaal belang om de beslissing over de WTCR Race of Czech Republic zo snel mogelijk te nemen om een ​​last-minute annulering te voorkomen indien de noodtoestand zou worden verlengd. We leggen de laatste hand aan een initiatief om bredere fondsenwervingsinspanningen te ondersteunen om de ontheemden te helpen en kondigen binnenkort meer details aan. Nu zijn onze gedachten bij al die mensen die lijden en we hopen op een snelle en vreedzame oplossing.”


De WTCR Race of France in Pau-Ville (6-8 mei) wordt hierdoor meteen ook het eerste evenement van de inaugurele ETCR - eTouring Car World Cup, de volledig elektrische toerwagenserie die net als de WTCR door Discovery Sports Events wordt gepromoot.
 
WTCR-kalender 2022:
 
7-8 mei             WTCR Race of France - Circuit de Pau-Ville 
26-28 mei         WTCR Race of Germany - Nürburgring Nordschleife 
10-12 juni         WTCR Race of Hungary - Hungaroring 
24-26 juni          WTCR Race of Spain - MotorLand Aragón 
1-3 juli              WTCR Race of Portugal - Circuito do Vila Real 
7-9 oktober        WTCR Race of South Korea  - Inje Speedium 
4-6 november    WTCR Race of China  - Ningbo International Speedpark 
17-20 november WTCR Race of Macau - Circuito da Guia 
 
Foto's: FIA WTCR & PK CarsportDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 19 maart 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons