van der Horst

Most: Nestor Girolami vervoegt rijtje racewinnaars

Nestor Girolami & Esteban Guerrieri: Honda-dubbelslag
Nestor Girolami & Esteban Guerrieri: Honda-dubbelslag
Nestor Girolami kroonde zich in het Tsjechische Most tot negende racewinnaar in evenveel wedstrijden. De Argentijn overleefde een heikel moment in de eerste bocht na de start en reed, beschermd door diens All.Inkl.Com Münnich Motorsport-teamgenoot Esteban Guerrieri, onbedreigd naar de zege. Een onverwachte dubbelslag dus voor de zwaar belaste Honda's die in een wedstrijd met weinig animo de Lynk&Co's van puntenleider Yann Ehrlacher, Yvan Muller en Thed Björk wisten voor te blijven. Frédéric Vervisch klom op naar P14 terwijl Gilles Magnus al vroeg met technische problemen naar de pits moest (P18).
  • STX Motorhomes
Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing
Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing
Hoeft het gezegd dat Ehrlacher met zijn derde stek een uitstekende zaak deed in de puntenstand nu zijn naaste concurrenten in de titelstrijd het om uiteenlopende redenen lieten afweten. Jean-Karl Vernay (Engstler Motorsport Hyundai Elantra N) kon het ritme van het blauwe trio voor hem niet aan en finishte als zesde. Santiago Urrutia kwam in de vierde Lynk&Co 03 niet verder dan een twaalfde stek. Frédéric Vervisch klom mede door het uitvallen van (een nochtans beter weggekomen) Gilles Magnus, Tiago Monteiro (drive through), Attila Tassi (lekke band) op naar de veertiende plaats, goed voor enkele punten.

Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Het hele veld profiteerde eerder van de verwachte crash bij de start in de chicane na het rechte eind die een korte safety car-interventie uitlokte. Polesitter Petr Fulin die door koppelingsproblemen trager was weggekomen lag aan de basis van de clash waarbij achtereenvolgens Michelisz, Muller, Fulin, Berthon en leider Girolami een duw in de rug kregen. Voor Berton en Fullin zat de race er meteen op. Girolami die nagenoeg dwars werd getikt, hield de voet op het gas en wist de leiding te behouden voor diens als... zevende gestarte teammaat Guerrieri. Laatstgenoemde was twee plaatsen op de grid teruggezet om Tom Coronel te hebben gehinderd in qualifying maar kon als bij wonder binnendoor naar P2 glippen.

Tom Coronel - DHL Comtoyou Racing
Tom Coronel - DHL Comtoyou Racing
Met de beide Honda's op de voet gevolgd door het trio Lynk&Co's viel de race meteen in een definitieve plooi. Kersvers TCR Europe-kampioen Azcona zorgde voor enig animo door Michelisz onder druk te zetten voor P7 en Rob Huff maakte in fine Tom Coronel de negende plaats afhandig in een afgezien van de start vrij saaie vertoning. Onze Noorderbuur zorgde met zijn WTCR Trophy-zege voor de enige positieve noot binnen het door sportieve en technische pech geplaagde Comtoyou Racing. Vervisch en Magnus van hun kant tuimelen in de stand terug naar de achtste en negende plaats.

Most - Uitslag Race 1

Most - Stand Rijders na Race 1

Foto's: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 10 oktober 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons