van der Horst

Most: Nummer 31 voor Alon Day - twee op twee voor Alberto Fontana

Alon Day
Alon Day
Als je weekends hebt met twee wedstrijden, dan is er altijd de kans om het de tweede dag beter te doen. Dat gold ook dit weekend in de Nascar Whelen Euro Series in Most voor Alon Day (PK Carsport Chevrolet), die na een moeilijke zaterdag op zondag zijn 31ste overwinning in zijn carrière behaalde in de EURONASCAR PRO. Dat terwijl Alberto Fontana (CAAL Racing Chevrolet) een perfect weekend afrondde met een tweede overwinning op rij in EURONASCAR 2.
Alon Day - PK Carsport Chevrolet Camaro
Alon Day - PK Carsport Chevrolet Camaro
Na de problemen die Day kende op zaterdag, liet hij zich geen tweede maal ringeloren op zondag. De Israëliër was in een dominante doen en ondanks een herstart, controleerde hij zonder problemen de race van start tot finish. Alexander Graff (Speedhouse Ford) eindigde ook ditmaal als tweede, terwijl Gianmarco Ercoli (CAAL Racing Chevrolet) de derde plaats pakte. Winnaar van zaterdag, Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen Ford) en Vittorio Ghirelli (Not Only Motorsport Ford) vervolledigden de top vijf. Marc Goossens (Speedhouse Chevrolet) moest aangezien hij geen tijd tijdens de eerste race op de tabellen kon zetten, als laatste starten. De Gelenaar kon wel opschuiven, maar bleef helaas steken op een 22ste plaats.

Alberto Fontana - CAAL Racing Chevrolet Camaro
Alberto Fontana - CAAL Racing Chevrolet Camaro
Voor Fontana werd het een perfect weekend. Wederom mocht hij vanaf pole starten en moest de aanvallen van Martin Doubek (Hendriks Motorsport Ford) van zich afslaan. Dat terwijl de wedstrijdleiding een andere aanpak aannam tijdens deze race. Gezien de vele incidenten op zaterdag, opteerde men om meer full course yellows in te stellen. Maar ook daar bleef de Italiaan koel onder, zodat hij zijn vijfde overwinning binnenhaalde. Overigens kregen we met Vladimir Tziortzis (Academy Motorsport EuroNascar) hetzelfde podium gepresenteerd als zaterdag. Hiermee loopt Fontana uit tot op 46 punten op Liam Hezemans (Hendriks Motorsport Ford), die na een opgave gisteren pas als dertiende over de meet kwam, terwijl Doubek en Tziortzis dichterbij kruipen in de tussenstand.

Nu is het aftellen tot 9 en 10 oktober, wanneer de Nascar Whelen Euro Series richting Circuit Zolder trekt.

Foto's: Nascar Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op zondag 4 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Most.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons