van der Horst

Most: Ook Norbert Michelisz vindt weg naar winst

Norbert Michelisz: tiende racewinnaar
Norbert Michelisz: tiende racewinnaar
Na Nestor Girolami in race 1 boekte nu ook Norbert Michelisz (BRC Hyundai Elantra N) een eerste seizoenzege. De tiende in evenveel confrontaties, wie doet beter? In een na een nieuwe massacrash bij de start met code rood geneutraliseerde wedstrijd hield de Hongaar wedstrijdlang polesitter Mikel Azcona (Zengo Motorsport Cupra) af. Esteban Guerrieri (Münnich Motorsport Honda) deed het zelfde met Yann Ehrlacher (Lynk&Co Cyan Racing) om plaats drie, de Argentijn mocht niet alleen mee op het podium maar werpt zich thans op als Ehrlacher's naaste belager in de puntenstand. Santiago Urrutia werd bij de start immers uitgeschakeld, terwijl JK Vernay wegens een drive through een zesde stek uit handen moest geven. Frédéric Vervisch, Gilles Magnus en Tom Coronel maakten er op P8,P9 en P10 een tir groupé van voor Comtoyou Racing, Nathanaël Berthon finishte knap vijfde.
Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing
Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing
Ook race 2 ontsnapte dus niet aan de verwachte crash bij de start. Polesitter Azcona had niet genoeg warmte in zijn banden om een aanval van Michelisz bij de start af te slaan, de Spanjaard ging nagenoeg dwars maar kon met een gelukje nog als tweede invoegen voor Guerrieri die op zijn beurt aan Ehrlacher voorbij was gegaan. Iets verderop ging Gabriele Tarquini met een gebroken voorophanging na een tik rechtdoor in de chicane met chaos en opgave voor Urrutia en Huff als gevolg. In tegenstelling tot onder meer Thed Björk die zeven plaatsen verloor, boekten zowel Frederic Vervisch - hoewel  eveneens helemaal dwars in de chaos - als Gilles Magnus heel wat plaatswinst waardoor zij bij het hernemen van de wedstrijd als achtste en tiende aanzetten.

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Geen positiewissels bij de restart achter de safety car. Michelisz en Azcona scheiden zich af en duelleren om de zege, Guerrieri en Ehrlacher vechten het onder het oog van Berthon uit voor de derde plaats. 
Verderop pikt Luca Engstler Vervisch' achtste stek in, de West-Vlaming zal met teammaats Gilles Magnus en Tom Coronel in zijn zog toch nog als achtste finishen nadat Jean-Karl Vernay, zesde, tot een ommetje door de pitlane werd verplicht omdat zijn Hyundai op de grid niet tijdig op zijn wielen stond. Een lekke band in de slotfase kost ook race 1-winnaar Girolami heel wat plaatsen.

Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
De kampioenschapsstand wordt flink door elkaar geschud. Guerrieri pakt weliswaar slechts drie punten op leider Ehrlacher terug maar klimt over pechvogels Urrutia (out na tik) en Vernay (drive through) naar de tweede plaats. Kersvers TCR Europe-kampioen Azcona maakt maar eventjes vier plaatsen goed ten koste van Urrutia, Vernay, Girolami en Muller. Vervisch en Magnus, achtste en negende na race 1 moeten door toedoen van racewinnaar Michelisz een plaatsje inleveren maar blijven met nog zes races voor de boeg in de running voor de ereplaatsen, mits wat geluk zelfs de titelrun.

Most - Uitslag Race 2

Most - Stand Rijders na Race 2

Most - Stand Teams na Race 2

Most - Stand WTCR Trophy na Race 2

Most - Stand Junior Drivers na Race 2


Foto's: FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 10 oktober 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons