van der Horst

Most: Paul Jouffreau jongste winnaar ooit - Anthony Kumpen buiten de top tien

Paul Jouffreau - RDV Competition
Paul Jouffreau - RDV Competition
De bandenstrategie was bepalend voor het klassement in de tweede wedstrijd van de EuroNASCAR PRO op het circuit van Most. Bij de start op een natte piste was de keuze van de banden bepalend. Anthony Kumpen (PK Carsport) koos regenrubbers en dat was de verkeerde keuze, hij kon in de wedstrijd geen vuist maken en kwam als twaalfde over de finish. Paul Jouffreau (RDV Competition) startte als tweede en koos voor slicks, wat hem uiteindelijk de zege zou bezorgen. Met zijn negentien jaar is Jouffreau de jongste winnaar ooit van een EuroNASCAR Pro race.
Bij start ging Jouffreau, die op de eerste lijn stond, voorbij de poleman Vittorio Ghirelli (Team Bleekemolen) en kon met dank aan de juiste banden een mooie voorsprong opbouwen. Maar de Fransman werd later gehinderd in het verkeer waardoor Ghirelli terug aansluiting vond. Dit Italiaan probeerde nog de leiding over te nemen maar dat lukte hem net niet, maar met zijn tweede plaats doet hij een goede zaak in de puntenstand. Liam Hezemans (Hendriks Motorsport) werd na een teleurstellende race op zaterdag ditmaal derde. Tobias Dauenhauer en Gianmarco Ercoli (CAAL) maakten de top vijf vol. Lucas Lasserre, Fabrizio Armetta, Vladimiros Tziortzis, Ulysse Delsaux en Thomas Krasonis waren de overige rijders in de top tien.

In de Alberto Naska (CAAL) won de verregende race voor de EuroNASCAR 2 voor Paul Jouffreau en Martin Doubek. Sven Van Laere (CAAL) werd veertiende nadat hij de dag ervoor als elfde finishte in de eerste race.

Foto: NASCAR Whelen Euro Series
   • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons