van der Horst

Most: Pole positie voor PK Carsport in ELITE 1

Nicolo Rocca - PK Carsport
Nicolo Rocca - PK Carsport
Nicolo Rocca schonk PK Carsport de pole positie voor de eerste wedstrijd van de ELITE 1 op de omloop van Most. Stienes Longin klokte met de tweede wagen van het Belgische team de vierde tijd in de super pole. In ELITE 2 was de pole voor Giorgio Maggi (Hendriks Motorsport). Andre Castro was de beste PK Carsport rijder met een derde tijd in de super pole, Vittorio Ghirelli start van op de zesde positie. Ook Eric De Doncker raakte tot in de super pole, waar hij de negende tijd liet optekenen.
  • Circuit Zolder
Rocca & Maggi
Rocca & Maggi
Met een ronde in 1:41.431 was Nicolo Rocca maar een fractie (0.032 seconde) sneller dan Loris Hezemans (Hendriks Motorsport). Alon Day (CAAL Racing), de leider in de tussenstand reed de derde tijd en ging daarmee Stienes Longin, die momenteel de tweede plaats in het kampioenschap bezet, vooraf. Jacques Villeneuve (Go Fas Racing) maakte de top vijf vol. Eric De Doncker zal de start nemen van op de eenentwintigste plaats.

In ELITE 2 ging de pole naar Giorgio Maggi met een ronde in 1:41.339 waarmee hij 0.799 seconde sneller was dan Lasse Soerensen (Dexwet DF1 Racing). Opvallend is dat de tijd van Maggi snller is dan de pole tijd in ELITE 1. Andre Castro (PK Carsport) sloot de top drie af met een ronde in 1:42.141.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 29 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Most.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons