van der Horst

Most: Sebastiaan Bleekemolen en Alberto Fontana winnen op zaterdag

Sebastiaan Bleekemolen
Sebastiaan Bleekemolen
Tijdens de eerste wedstrijden van de Nascar Whelen Euro Series in Most waren het Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen Ford) en Alberto Fontana (CAAL Racing Chevrolet) die met de overwinningen gingen lopen. De Nederlander behaalde zijn allereerste zege na een lange strijd vooraan in EURONASCAR PRO, terwijl de Italiaan in EURONASCAR 2 zijn vierde overwinning van het seizoen behaalde en dit tegenover thuisrijder Martin Doubek (Hendriks Motorsport Ford).
Alon Day - PK Carsport Chevrolet Camaro
Alon Day - PK Carsport Chevrolet Camaro
Nochtans was het Alon Day (PK Carsport Chrevrolet) die vanaf pole startte, maar voor hem liep het mis in de eerste bocht. De Israëliër werd aangetikt door Doubek, met een chaos op de baan als gevolg. Uiteindelijk kon Day doorrijden, hetzij achteraan in het veld. Bleekemolen en Alexander Graff (Speedhouse Chevrolet) glipten hierdoor naar de leiding. De Nederlander werd wel onder druk gezet door de Zweed, maar ondanks zelfs extra ronden op het einde hield hij stand en behaalde zijn eerste overwinning ooit in EURONASCAR PRO.

Day kon zich terug opwerken naar de top vijf, maar viel net naast het podium door Gianmarco Ercoli (CAAL Racing Chevrolet), die zijn opmars staande hield. Yann Zimmer (Racingfuel Motorsport Chrevrolet) vervolledigde de top vijf. Marc Goossens (Speedhouse Chevrolet) geraakte aanvankelijk nog door de startchaos, maar kreeg later in de eerste ronde problemen, waardoor hij ook zijn wagen moest parkeren.

Alberto Fontana
Alberto Fontana
In EURONASCAR 2 mocht Doubek vanaf pole vertrekken, maar hij hield de leiding maar voor twee ronden vast. Vanaf daar nam Alberto "Naska" Fontana de controle over en hield ondanks drie safety cars periodes stand. Doubek, die zijn thuiswedstrijd rijdt, gooide alles in de strijd, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. Vladimir Tziortzis (Academy Motorsport EuroNascar) vervolledigde het podium. Voor Fontana is dit wel een goede zaak. Met zijn vierde overwinning van het seizoen breidt hij zijn voorsprong uit in het puntenklassement. Vooral op Liam Hezemans (Hendriks Motorsport Ford), die in de elfde ronde moest opgeven. Morgen staat er nog een race voor beide klassen op het programma.

Foto's: Nascar Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 3 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Most.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons