van der Horst

Most: Tweede tijd voor Simon Pilate

Loris Hezemans & Tobias Dauenhauer
Loris Hezemans & Tobias Dauenhauer
Op het circuit van Most vindt dit weekend de NASCAR GP Czech Republic plaats en onze landgenoot Simon Pilate (DF1 Racing) is goed aan het weekend begonnen. Hij reed in de kwalificatie voor de EuroNASCAR 2 de tweede tijd achter Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport). Voor Marc Goossens verliep de kwalificatie minder fortuinlijk, hij start in de EuroNASCAR PRO race in de achterste gelederen van het peloton.
Tobias Dauenhauer, die momenteel de puntenstand aanvoert in de EuroNASCAR 2, was de snelste in de kwalificatie met een ronde in 1:42.586. Simon Pilate moest slechts 0.115seconde toegeven op de tijd van de Duitser. Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport) klokte de derde tijd, Martin Doubek (Hendriks Motorsport) de vierde.

Loris Hezemans - Hendriks Motorsport
Loris Hezemans - Hendriks Motorsport
Bij de EuroNASCAR PRO was de snelste tijd voor Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) in 1:51.364, hij was net sneller (0636 seconde) dan Jacques Villeneuve (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport). Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) was goed voor de derde tijd, hij bleef kampioen Alon Day (CAAL Racing) voor. Voor Marc Goossens werd het een negentiende plaats in de kwalificatie.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Bart Dehaese
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 28 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Most NASCAR Show.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons