van der Horst

Most: Vervisch en Magnus blikken teleurgesteld terug op kwalificatie

Frédéric Vervisch - Audi Comtoyou Racing
Frédéric Vervisch - Audi Comtoyou Racing
Een meeting die alles in zich had om mogelijk een grote stap vooruit te zetten in het kampioenschap, draaide nog voor de eigenlijke start uit op een grote ontgoocheling voor onze beide vertegenwoordigers in WTCR. In race 1 houden Vervisch en Magnus elkaar gezelschap op de laatste startlijn en waar eerstgenoemde met een elfde plaats op de startgrid voor race 2 nog enig perspectief op beterschap heeft, is het begrijpelijk dat Gilles Magnus - die door een elektronisch probleem in beide wedstrijden als laatste start - zijn titelkansen gehypothekeerd ziet.
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Frédéric Vervisch: "Mijn verwachtingen voor het weekend waren vrij hoog met een interessant compensatiegewicht, maar het verlies van tracktime -  in totaal reed ik drie flying laps - volstond niet om competitief te zijn in de kwalificatie. Ik was blij met mijn tijd in Q1 maar in Q2 slaagde ik er niet in te verbeteren. Er wacht ons een moeilijke job voor het weekend, op een track waar je niet makkelijk kan inhalen. Laat ons proberen wat punten te scoren om de schade te beperken, hopelijk vergaat het me volgend weekend beter."

Gilles Magnus - Audi Comtoyou Racing
Gilles Magnus - Audi Comtoyou Racing
Gilles Magnus: "De kwalificatie was een grote teleurstelling, de pace was er en volstond om in de top 10 te eindigen wat altijd het doel moet zijn. Maar we hadden een technisch probleem in Q1, dus game over. Het is doorslaggevend voor het kampioenschap, niet dat ik negatief wil zijn maar er zijn zoveel kandidaten die altijd veel punten scoren in een kampioenschap dat niet eens zo lang is. Als je dan één keer niet in de top 10 weet te starten en zelfs twee keer achteraan moet vertrekken.... Nu, ik geef niet op, het is nooit over, er is nog één en ander mogelijk maar we hebben het onszelf moeilijk gemaakt, zoveel is zeker. Nu focussen op de races, wat plaatsen zien goed te maken en tenminste een paar punten sprokkelen. Het wordt niet makkelijk, maar het kan ook leuk worden, laat ik het  positief bekijken."

Foto's: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 10 oktober 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons