van der Horst

Motegi: Minder weekend voor Alessio Picariello en Vutthikorn Inthraphuvasak

AAS Motorsport by Absolute Racing - Porsche 911 GT3 R (992)
AAS Motorsport by Absolute Racing - Porsche 911 GT3 R (992)
Na een weekje vertoeven in Europa trok Alessio Picariello terug richting Azië voor de Fanatec GT World Challenge Asia Powered by AWS, meer bepaald Motegi, Japan. Daar vond onze landgenoot Vutthikorn Inthraphuvasak terug in de AAS Motorsport by Absolute Racing Porsche, die overigens het weekend daarvoor zijn eerste overwinning behaalde met Klaus Bachler. De Thaise piloot was klaar om dit nog eens over te doen, maar dat liep wel even anders met een opgave op zaterdag en een zesde plaats op zondag.
De eerste wedstrijd mocht Inthraphuvasak de wagen starten en hij deed het niet slecht, gezien hij zich op een derde plaats kon nestelen. Maar het liep mis voor de Thaise piloot, wanneer hij aangetikt werd door Jingling Bao, die de zusterwagen van Absolute Racing bestuurde. Inthraphuvasak kon nog wel verder rijden en het stuur doorgeven aan Picariello, maar uiteindelijk werd de wagen geparkeerd. Op zondag moest onze landgenoot vanaf een twaalfde plaats starten en ondanks dat hij opgehouden werd in de openingsfase, geraakte hij toch naar een zesde plek. In die positie gaf hij het stuur over aan Inthraphuvasak en dat zou ook hun finale plaats worden.

Audi Sport Team Absolute - Audi R8 LMS Evo II
Audi Sport Team Absolute - Audi R8 LMS Evo II
De overwinning op zaterdag bleef wel bij Absolute Racing, meer bepaald bij Audi Sport Team Absolute. Andrew Haryanto en James Kuai Yu hadden bijna 22 seconden voorsprong op de Porsche Center Okazaki van de Japanners Hiroaki Nagai en Yuta Kumimura. De Craft-Bamboo Racing Mercedes van Anthony Xu Liu en Fabian Schiller vervolledigde het podium. Op zondag ging de winst dan weer naar de R&D Racing Porsche van Wei Lu en Dennis Olsen. Een opkikker nadat zij de dag ervoor er hard uitgetikt waren en de wagen helemaal moest herbouwd worden. Met bijna acht seconden voorsprong wonnen zij op de Absolute Racing Porsche van Bao en Matteo Cairoli, die op hun beurt de Triple Eight JMR van prins Abu Bakar Ibrahim en Luca Stolz nipt voorbleven.

Foto's: Fanatec GT World Challenge Asia



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 23 juli 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons