van der Horst

Motor Fernando Alonso te zwaar beschadigd voor verder gebruik

Fernando Alonso - McLaren MP4-31
Fernando Alonso - McLaren MP4-31
De crash van Fernando Alonso vernielde niet enkel het chassis van de Spanjaard, ook de krachtbron zelf werd zeer zwaar beschadigd, zo bevestigt Yusuke Hasegawa, het hoofd van de Honda R&D F1 afdeling. Dit betekent dat niet alleen de interne verbrandingsmotor, maar ook alle andere componenten van de krachtbron niet meer te redden waren en dat Alonso een volledig nieuwe krachtbron zal nodig hebben in zijn MP4-31 voor de Grote Prijs van Bahrein dit weekend.
"Na initiële onderzoeken zijn we zeer teleurgesteld dat zowel de ICE (verbrandingsmotor) als het meeste van de omliggende onderdelen zwaar beschadigd zijn, daar de impact van het ongeval gewoon te groot was. We zullen de volledige krachtbron vervangen voor Bahrein", aldus Hasegawa.

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Ook het chassis van Alonso's MP4-31 zal vernieuwd moeten worden, "we werken hard om bij elke race upgrades te hebben", licht Alonso toe. "Dus er van uitgaand dat we alle onderdelen op de wagen kunnen krijgen, willen we proberen om zoveel mogelijk tijd op de piste door te brengen met het nieuwe chassis en dat van bij het begin van de eerste training." Vermelden we tot slot

Esteban Gutiérrez & Fernando Alonso
Esteban Gutiérrez & Fernando Alonso
Hetzelfde geldt overigens eveneens voor het chassis van Esteban Gutierrez; ook dat werd beschadigd in de crash en moet vernieuwd worden. "Enkele onderdelen zijn teruggestuurd naar Europa om nagekeken en gerepareerd te worden omdat we het niet konden doen in Bahrein", aldus teamchef Guenther Steiner. "We hebben evenwel genoeg reserveonderdelen om een ander chassis op te bouwen, dus gaan we dat gebruiken. Het gerepareerde chassis zal dan terug naar Bahrein gezonden worden om dienst te doen als reserve. "

Foto's: Racing International Photography  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons