van der Horst

Motorland Aragon: testdag 1: Raffaele Marciello imponeert

Raffaele Marciello
Raffaele Marciello
Op het circuit van Motoland Aragon vond woensdag de eerste van drie testdagen voor de Formule Renault 3.5 plaats. Geen Stoffel Vandoorne aan de start, de Belg is er nog niet uit of hij er een extra jaartje Formule Renault 3.5 zou bijdoen of de overstap naar de GP2 zou maken. Bij die eerste testdag was het vooral uitkijken naar de prestaties van de debutanten die talrijk aanwezig waren. De beste dagprestatie ging naar Raffaele Marciello, de FIA Formule 3 kampioen maakte opnieuw indruk en ging Esteban Ocon en Oliver Rowland vooraf.
Raffaele Marciello maakte eerder al indruk bij zijn debuut in een GP2 wagen, hij zette op de eerste wintertestdag  op het circuit van Abu Dhabi de snelste tijd neer een prestatie die hij nu herhaalde in de Formule Renault 3.5. De Italiaan is nog pas terug uit Macau waar hij als favoriet aan de Formule 3 race begon maar zijn kansen verkeek na een aanrijding met Felix Rosenqvist. Marciello (Strakka Racing)heeft zich in ieder geval snel herpakt en al in de eerste morgensessie in Spanje toonde hij zich de snelste in een tijd van 1:40.354 met twee tiende seconde voor op Esteban Ocon (Lotus). Het Fortec duo Sergey Sirotkin en Oliver Rowland volgde.

Ook in de namiddag was Marciello de snelste, hij bracht zijn tijd naar beneden tot 1:39.258 en vergrootte de kloof met Esteban Ocon die opnieuw tweede snelste was tot zeven tiende seconde. Oliver Rowland en Sergey Sirotkin reden zich ook opnieuw in de kijker met een derde en een vijfde tijd, Matias Laine (Strakka Racing) plaatse zich tussen de Fortec rijders.

Foto: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op woensdag 20 november 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons