van der Horst

Le Mans: Beltoise/Pasquali schenken Sébastien Loeb Racing eerste overwinning

Anthony Beltoise en Laurent Pasquali
Anthony Beltoise en Laurent Pasquali
Het kampioenenduo van 2011 Anthony Beltoise en Laurent Pasquali, herenigd op een McLaren van Sébastien Loeb Racing, schonken de equipe van de meervoudige rallykampioen een eerste overwinning in het franse GT kampioenschap. Beide rijders profiteerden van een gelukkig geplande pitstop op het moment dat de safety car naar buiten kwam na een hevige stortbui.
De Ruffier Racing Porsche vertrok van op de pole nadat Bottemanne de snelste tijd bij de amateurs had neergezet wat bepalend was voor de grid van race 1. De kwalificatietijden van de Pro’s bepalen de startopstelling voor race 2. Op de grid mankeerde de TDS Racing BMW van Badey/Hassid aangezien het team geen reserveonderdelen bezat om de wagen te herstellen na een sortie in de kwalificatie. De start werd gegeven onder een dreigende hemel en het eerste deel van de race leverde een duel op tussen de Porsche van Bottemanne en de McLaren van Demoustier.

Op het moment dat de wagens bezig waren aan hun verplichte pitstop zette een stortbui het circuit onder water. Anthoine Leclerc op een McLaren van ART GP nam de kop maar ging onmiddellijk uit de baan op de natte piste. Daardoor kwam Beltoise aan de leiding op het moment dat de safety car de baan opkwam, de race zou geneutraliseerd blijven tot twee minuten van het einde. Beltoise moest dan nog twee ronden de leiding behouden om Sébastien Loeb Racing zijn eerste overwinning te schenken. Morgan Moulin-Traffort pakte op de SOFREV-ASP Ferrari de tweede plaats nadat hij in de laatste ronde nog twee tegenstanders voorbij ging.     

Uitslag race 1:

01. Pasquali/ Beltoise (Sébastien Loeb Racing McLaren MP4-12C)
02. Barthez/Moulin-Traffort (Sofrev-ASP Ferrari  458 Italia)
03. Demoustier/Amado (ART GP McLaren MP4-12C)
04. Hallyday/Guilvert (Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra)
05. Debard/Panis (Hexis Racing McLaren MP4-12C)
06. Beaubelique/Ayari (Sofrev-ASP Ferrari  458 Italia)
07. Giauque/Perera (Pro GT by Almeras Porsche 911 GT3-R)
08. Thiriet/Hirschi (TDS Racing BMW Z4)
09. Dermont/Guibbert (Pro GT by Almeras Porsche 911 GT3-R)
10. Misslin/Buncombe (JMB Racing Nissan GT-R)

Foto: GT Tour



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zaterdag 27 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Mans.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons