van der Horst

Motorland Aragon: Ehrlacher snelst in tweede oefensessie

Yann Ehrlacher - Cyan Performance  Lynk & Co
Yann Ehrlacher - Cyan Performance Lynk & Co
Na twee nagenoeg rimpelloos verlopen oefensessies prijkte regerend WTCR-kampioen Yan Ehrlacher helemaal bovenaan de tijdtabel in een bloedheet Alcaniz. In een tweede sessie gedomineerd door de Lynk&Co's en Hyundai, deed Ehrlacher nagenoeg drie tienden beter dan Norbert Michelisz en Santiago Urrutia. Een jarige Mikel Azcona, Yvan Muller (spijts een op een curbstone beschadigde voorvelg) en Mehdi Bennani bleven binnen een halve seconde van de Elzasser. Gilles Magnus hield het bij een negende tijd, alle vier de Honda's wachten zowel letterlijk als figuurlijk een zwaar weekend.
  • LTF
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Rob Huff tekende in de eerste oefensessie voor de snelste tijd, maar net zo goed waren Thed Björk, Nathanaël Berthon als Norbert Michelisz met die eer gaan lopen, vierdesnelste Michelisz' strandde immers op een luttele 14/1000sten van de Brit in diens Cupra Leon Competicion.

In sessie twee trok Ehrlacher in de slotminuut het laken naar zich toe, de Lynk&Co's en Hyundai monopoliseren de top 5, terwijl Mehdi Bennani zich met een zesde tijd als snelste van de vier Audi-rijders opwierp. De Marokkaan ging voor drie tienden Tom Coronel, Daniel Nagy en Gilles Magnus vooraf. 

De Honda's betalen de hen nog immer toebedeelde extra 40kg cash. Best geklasseerde Civic-rijder Esteban Guerrieri poogde iets aan die handicap te doen door er een spiegel af te rijden maar dat leverde hem nog altijd maar een dertiende tijd op. Nestor Girolami kende problemen en kon geen valabele chrono neerzetten.

De kwalificatie later deze namiddag staat gepland voor 15u30.


Uitslag Oefensessie 2

Foto: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 25 juni 2022.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons