van der Horst

MotorLand Aragon: Gilles Magnus topt eerste oefensessie

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus toonde zich op een nog vuile en aanvankelijk weinig grip biedende MotorLand Aragon-omloop de snelste van het lot in de eerste oefensessie. De Comtoyou Racing-Audi's lijken in dit vroege stadium de vruchten te plukken van de tweedaagse testdag die het team hier eerder inlaste. Nathanaël Berthon lukte alvast de tweede tijd op 0.282 van onze landgenoot. De derde, vierde, zesde en zevende tijd voor resp. Santiago Urrutia, Yvan Muller, Yann Ehrlacher en Thed Björk wijzen er op dat ook Cyan Racing een sterk weekend wacht.
In de top acht tekende Gabriele Tarquini als enige hatback-vertegenwoordiger present met een vijfde tijd. De eerste Honda-rijder, Nestor Girolami, vinden we terug op P9, met titelkandidaat Esteban Guerrieri op P11.

Koud en warm weliswaar binnen het Comtoyou Racing Team waar Tom Coronel alweer met een aandrijfasprobleem kreeg af te rekenen en op de baan tot stilstand kwam, met een neutralisatie als gevolg. Debutant Nicolas Baert wist dan weer geen enkel gechronometreerd rondje af te werken.

Free Practice 2 gaat om 10u35 van start.

Uitslag Free Practice 1

Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 31 oktober 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons