van der Horst

Motorland Aragon: Mikel Azcona viert verjaardag met derde zege

Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Met een derde zege uit zes wedstrijden vergroot Hyundai-piloot Mikel Azcona zijn voorsprong in de puntenstand op naaste achtervolger Gilles Magnus, tiende na een lastige wedstrijd. Rob Huff bleef aardig dicht bij Azcona in de buurt en kwam zo andermaal op het podium postvatten. Santiago Urrutia maakte vanuit vijfde stelling twee plaatsen goed om derde te eindigen. De race moest met de safety car worden geneutraliseerd nadat Norbert Michelisz een bandenstapel raakte en hierbij zichzelf én pechvogel Tom Coronel uitschakelde.
Mikel Azcona gaat Rob Huff vooraf
Mikel Azcona gaat Rob Huff vooraf
Ma Qinghua, auteur van de tiende tijd in qualifying, mocht vanop de pole van start maar kreeg het dadelijk aan de stok met een agressieve Norbert Michelisz. Die ging mooi bij de Chinees buitenom maar reed na een tik van  (mogelijk teamgenoot Azcona) tegen een bandenstapel aan. Terug op de baan gekomen, clashte de Hongaar daarop met de DHL-Audi van Tom Coronel, waarbij beide wagens zwaar werden beschadigd.

De safety car kwam op de baan en viste Ma als leider op voor Daniel Nagy, Azcona en Huff. Een mooi uitremmaneuver van Nagy op Ma bij de herneming bracht de jonge Hongaar zowaar aan de leiding voor de Chinees. Laatstgenoemde zag achtereenvolgens Huff, Urrutia en - uiteraard - Ehrlacher aan zich voorbij komen om finaal als zesde te eindigen.

Zengo Motorsport aan het feest in Spanje
Zengo Motorsport aan het feest in Spanje
De jonge Nagy rijdt een sterke wedstrijd maar is een maatje te klein voor Azcona die de leiding grijpt. Rob Huff krijgt daarop vrije doorgang van diens Cupra-stalgenoot, de Hongaar zal ook nog de wil van Urrutia ondergaan maar finisht niettemin knap vierde.  Huff zet Azcona nog wel onder druk maar tot een rechtstreekse aanval komt het niet. Azcona scoort zo een derde overwinning en diept de kloof naar naaste achtervolger en race 1-winnaar Gilles Magnus uit tot dertig punten.

Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
De Antwerpenaar kende een hoogst bizarre aanloop naar het tweede treffen toen hij op weg naar de grid een ...achterwiel verloor. Een incident dat mogelijk nog bestraft wordt.  De chaos veroorzaakt door het Michelisz-Coronel-incident deed de Belg terugvallen naar P13. In de tweede wedstrijdhelft kwam het tot een nieuw duel met Thed Björk met P10 als inzet, een confrontatie die in de slotronde in het voordeel van de Audi Sport-piloot werd beslecht.

Uitslag Race 2

Kampioenschap na Race 2

Foto's: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 26 juni 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons