Motorland Aragon: Race 1: Magnussen oppermachtig – Vandoorne, achtste, verliest leiding kampioenschap

Kevin Magnussen: dominante vertoning
Er stond geen maat op de Deen Kevin Magnussen die na de pole ook op overtuigende wijze de overwinning pakte in de eerste race. Magnussen behield bij de start de leiding en reed via een rist snelle rondetijden gestaag weg van de concurrentie. Na een moeilijke kwalificatie kon Vandoorne ook in de race geen vuist maken; de Belg vertrok als achtste en eindigde ook op diezelfde plaats . Dankzij zijn overwinning pakt Magnussen de leiding in het kampioenschap over van Vandoorne.
Stoffel Vandoorne tikte als 8ste aan
Magnussen dook als leider de eerste bocht in en reed spontaan weg van de meute ondertussen ook nog de snelste ronde neerzettend. Arthur Pic nam een kanonstart en schoof op naar plaats twee terwijl Fantin in de eerste bocht rondging. Vandoorne lag zevende en ging zwaar in de remmen in een poging Nato aan te vallen, echter zonder resultaat. Muller moest al snel opgeven nadat hij geraakt werd door Will Stevens die aan een mooie remonte begonnen was. Vandoorne had het ondertussen moeilijk en zag Melker  voorbijsnellen. Onze landgenoot  probeerde nog wel om Zanella voorbij te gaan die teruggevallen was na een fout, maar moest zich uiteindelijk concentreren op het behoud van zijn achtste plaats.

Na een gevecht met Melker begon Stevens aan een remonte en ging Nato voorbij om vervolgens ook Sirotkin te verschalken. Stevens voerde de druk op Arthur Pic op, de Fransman blokkeerde zijn wielen en ging wijd bij het aansnijden van een bocht. Meer moest de Brit niet hebben, hij nam de tweede plaats over en schonk alzo het nieuwe P1 by Strakka team een eerste podium. Felix da Costa die van de laatste plaats was gestart, wonweliswaar  enkele plaatsen in het begin van de race maar kwam niet verder dan de dertiende positie en scoorde dus geen punten.