van der Horst

Motorland Aragón: Tom Coronel topt door Audi gedomineerde eerste oefensessie

Tom Coronel - DHL Comtoyou Team Audi Sport
Tom Coronel - DHL Comtoyou Team Audi Sport
De verwachte ommekeer als gevolg van het succesballasteffect was zaterdagochtend in FP1 op een nog koele Motorland Aragon-omloop reeds duidelijk merkbaar. De Comtoyou-Audi's domineerden de eerste verkennende sessie met een besttijd voor Tom Coronel, voor stalgenoten Frederic Vervisch en Nathanaël Berthon. Enkel Thed Björk wist met zijn vierde chrono de voorlopige Audi-hegemonie te doorbreken, de Lynk & Co-rijder ging hierbij nipt Gilles Magnus vooraf.
Tom Coronel was met Frederic Vervisch (+0.421") voorlopig de enige die onder de 02'06"-grens wist te blijven, Berthon, Björk en Magnus volgden op acht à negen tienden van de Nederlander die de sessie twee minuten voor het afvlaggen met code rood een halt toeriep nadat zijn DHL Audi RS 3 LMS TCR  op de omloop was stilgevallen. Wellicht als gevolg van een elektrisch/elektronisch probleem.

In het Cupra-kamp tekende ook Mikel Azcona met een zesde tijd present, Rob Huff houdt met zijn 14de tijd ongetwijfeld nog wat achter de hand. De Münnich Motorsport Honda's (70kg zwaarder dan in Estoril) en in iets mindere mate de BRC- en Engstler Hyundai's (+50kg) wachten zoals voorspeld een zwaar weekend. Daarbij valt op dat bij beide merken tot dusver vooral youngsters Attila Tassi (Honda) en Luca Engstler (Hyundai) het voortouw namen.

Lijkt de balans door het succesballast helemaal omgeslagen, dan houden de Cyan Racing Lynk & Co's (+10kg) met alle vier de bolides in de top 10 goed stand. Geen onbelangrijk gegeven in een extreem competitief kampioenschap waarin regelmaat al meermaals de sleutel tot succes is gebleken.

Motorland Aragon - Uitslag FP1:
1 Tom Coronel - Audi in 2:05.555
2 Frédéric Vervisch - Audi  +0.421
3 Nathanaël Berthon - Audi  +0.826
4 Thed Björk - Lynk & Co  +0.863
5 Gilles Magnus - Audi  +0.923
6 Mikel Azcona - Cupra  +1.282
7 Yann Ehrlacher - Lynk & Co  +1.303
8 Yvan Muller - Lynk & Co  +1.308
9 Luca Engstler - Hyundai  +1.466
10 Santiago Urrutia - Lynk & Co +1.533
 
Foto: FIA WTCR


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 10 juli 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons