van der Horst

Motorsport Festival Lausitzring: Dubbel voor Callaway Competition in race 2

Jules Gounon/Daniel Keilwitz - Callaway Competition Corvette C7
Jules Gounon/Daniel Keilwitz - Callaway Competition Corvette C7
Jules Gounon en Daniel Keilwitz hebben met hun Callaway Competition Corvette C7 de tweede race voor het ADAC GT Masters-kampioenschap op de Lausitzring gewonnen. Zij behaalden hun tweede zege van het jaar en eindigden er voor teamgenoten Patrick Assenheimer en Dominik Schwager. Een ware triomf dus voor Callaway Competition dat instaat voor de ontwikkeling van de GT3 versie van de nieuwe Corvette. De derde plaats ging naar de Land-Motorsport Audi R8 LMS van Connor De Phillippi en Christopher Mies, die wel hun leidersplaats in de tussenstand behouden.
Start race 2 Lausitzring
Start race 2 Lausitzring
De eerste ronde van de race kende een chaotisch verloop en al onmiddellijk moest de safety car de piste op komen. Bij de slachtoffers van die eerste tumultueuze eerste ronde waren ook de winnaars van de eerste race, de Herberth Motorsport van Ragginger/Renauer alsook de Lamborghini van Engelhart/Ineichen die zaterdag nog tweede werd. Bij de herstart nam Schwager de leiding voor de tweede Corvette van Keilwitz en de Lamborghini van Mirko Bortolotti. Bij de verplichte pitstop verspeelde de leidende Corvette zijn eerste positie aan de zusterwagen, nu bestuurd door Gounon, en ook de Lamborghini, nu met Stolz aan het stuur, wist voor Assenheimer de baan op te komen.

Connor De Phillippi/Christopher Mies - Land Motorsport Audi R8 LMS
Connor De Phillippi/Christopher Mies - Land Motorsport Audi R8 LMS
Bij de herstart na een tweede safety car periode wist Assenheimer voorbij Stolz in de Lamborghini te gaan. De posities bleven gehandhaafd tot de Lamborghini een drive-through kreeg voor een inbreuk tijdens de pitstop en zo de derde plaats alsnog naar de Audi van Mies/De Phillippi ging. Stolz/Bortolotti vielen terug naar de zevende plaats. Plaatsen vier en vijf waren voor de Porsches van David Jahn/Matteo Cairoli en Marvin Dienst/Christopher Zanella. BMW junior rijders Jesse Krohn en Louis Delétraz (Schubert Motorsport BMW M6) finishten als zesde; hun beste resultaat tot nog toe. Xavier Maassen (Aust Motorsport Audi R8 LMS) werd samen met Lukas Schreier negende na de Bonaldi Motorsport Lamborghini van Patrick Kujala/Milos Pavlovic. Loris Hezemans pakte de tiende plaats met een Corvette C7 die hij deelde met Boris Said.

Foto's: ADAC GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zondag 5 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons