van der Horst

Motorsport Games: Andrea Kimi Antonelli wint qualifying race - Lorens Lecertua elfde

Andrea Kimi Antonelli
Andrea Kimi Antonelli
Tijdens de F4 Qualifying Race in Le Castellet in het kader van de Motorsport Games maakte Andrea Kimi Antonelli zijn favorietenrol waar. De Italiaan vertrok van op de pole en hield in de race zonder problemen de leiding vast. Net zoals in de GT Cup eindigde de race achter de safety car, waardoor Antonelli zich verzekerde van de pole voor morgen. Net zoals gisteren was Manuel Espirito Santo de verrassing van de dag. De Portugees eindigde als tweede, voor de Zwitser Dario Cabanelas. Lorens Lecertua eindigde de race als elfde na een serieuze inhaalrace.
Hoewel Lecertua als tiende mocht starten, liep het voor hem allemaal mis vanaf dat het licht op groen kwam. Onze landgenoot stond stil op de grid en viel zo terug naar een twintigste plek en kreeg een inhaalrace voor de boeg. Nog een grote verrassing was het wegvallen van Charlie Wurz. De Oostenrijker werd geraakt door een tegenstander en zag daardoor zijn band kapot gaan. Hierdoor zal de zoon van voormalig F1-piloot Alexander Wurz morgen achteraan starten.

Lorens Lecertua
Lorens Lecertua
Terwijl Antonelli met sprekend gemak van de rest weg reed, moest Lecertua zich een weg naar voren banen. Dat verliep vlot tot hij in de laatste minuten nog in aanraking kwam met een concurrent. De man uit Namen kon zijn weg wel verder zetten en kon zich nog net nestelen op de elfde positie vooraleer de safety car buitenkwam vanwege de gecrashte wagen van Taipei. Hiermee won Antonelli en verzekerde hij zich van de pole voor morgen. De hoofdrace vindt zondag om 9:40 uur plaats.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 29 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons