van der Horst

Motorsport Games: België scoort eerste gouden medaille in Karting Endurance

Maxime Drion
Maxime Drion
België heeft zijn eerste gouden medaille beet. Op het karting circuit van het Circuit Paul Ricard behaalden Maxime Drion, Antoine Morlet, Sita Vanmeert en Jeremy Peclers de eerste plaats na een dominant vertoon. Na een race van vier uur hadden onze landgenoten een volle ronde voorsprong op de teams van Spanje en Tsjechië.
  • St. Paul
Vanmeert beet de spits af, nadat het Belgische team zich in de ochtend als zevende gekwalificeerd had, en de jongedame uit Ranst hield zich kranig. Terwijl het team van het Verenigd Koninkrijk wegreed voor dat van Spanje, kropen onze landgenoten stilletjes aan terug naar voren. Zo klommen zij op van een vijfde naar een derde plaats na het eerste uur van de wedstrijd en met dank aan fouten van onder meer team Verenigd Koninkrijk en met de nodige druk op team Spanje, namen zij de leiding over. Daarna werd de voorsprong alsmaar groter, waarbij het hele veld zelfs op minstens een ronde gezet werd.

Hiermee heeft België zijn eerste gouden medaille beet, het Spaanse team gevormd door Alvaro Bajo Robles, Alba Cano Ramires, José Manuel Perez Aicart en Ivan Velasco werd tweede en het Tsjechische team van Ondrej Kocka, Ales Burger, Ostádal Zdenek en Sona Ptacková derde.
Tussenstand medailles
LandGoudZilverBrons
Frankrijk100
België100
Duitsland010
Spanje010
Verenigd Koninkrijk001
Tsjechië001

Foto: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Karting op zaterdag 29 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons