van der Horst

Motorsport Games: België stoot door naar kwartfinales

Florian Vietze - Team Germany
Florian Vietze - Team Germany
In de Karting Slalom Cup in het kader van de FIA Motorsport Games op het ACI Vallelunga Circuit, stonden zaterdag de kwalificatiesessies op het menu. Daar werden de landen tegen elkaar uitgespeeld om uit te maken wie er morgenvroeg de kwartfinales zal betwisten en alzo nog steeds aanspraak maakt op een medaille. Duitsland met Janina Burkard en Florian Vietze zette de snelste gecombineerde tijd neer en zij bevestigden meteen hun status als topfavoriet. Ook België met Antoine Morlet en Manon Degotte slaagde er in om door te stoten naar de kwartfinales.
Nadat onze Belgische delegatie de kwalificaties overleefde, kwam zij in de achtste finales uit tegen Litouwen. Voor de besttijd op het eerste parcours stonden zowel Degotte als Morlet bovenaan, maar op het tweede moesten zij de duimen leggen tegenover Kajus Siksnelis. Dankzij de grote foutenmarges van Skaiste Petraus konden ze met de gecombineerde tijd doorstoten naar de kwartfinales.

Naast hen en Duitsland gaan ook Oostenrijk, Wit-Rusland, Rusland, Kroatië, Portugal en onze noorderburen Nederland door naar de kwartfinales. Die gaat door vanaf 9 uur morgenvroeg.

Foto's: FIA Motorsport GamesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 2 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons