van der Horst

Motorsport Games: Brons voor Romuald Demelenne

Paddock Cross Car Junior
Paddock Cross Car Junior
In Veynois stond vrijdag de tweede en laatste dag van de Cross Car op het programma van de FIA Motorsport Games. Terwijl Romuald Demelenne de junior-klasse gisteren en vandaag domineerde, kon onze landgenoot dit niet verderzetten in de finale. Daar ging de gouden medaille naar Nederland met Nathan Ottink. In de senior-klasse ging de winst naar de Fransman David Meat. Daar haalde Kobe Pauwels de finale niet.
Net zoals donderdag was Demelenne alom tegenwoordig in de junior-klasse. De jongeman uit Verviers eindigde bovenaan na de drie heats en was tevens ook de snelste in de halve finale. Maar bij de start van de finale liep het mis. Demelenne miste zijn start compleet en viel terug achter Ottink en de Zweed Alexander Gustafsson. De Nederlander kon ook al profiteren nadat de Fransman uitviel in de halve finales om alzo op de eerste startrij te komen, en deed dit nog eens over in de finale. Demelene kon niets meer doen en moest tevreden zijn met de derde plaats.

Voor Pauwels werd deze Motorsport Games een zware beproeving. Nadat hij in de heats pas als zevende geklasseerd was, geraakte hij niet voorbij de halve finales. Voor de medaille was de strijd al vrij snel beslist, want er stond geen maat op Meat. Tijdens de halve finales had hij een voorsprong van 15 seconden en moest in de finale alleen afrekenen met de Spanjaard Ivan Pina-Chinchilla om Frankrijk een tweede gouden medaille te bezorgen. De Zweed Patrick Halberg pakte brons.
Tussenstand medailles
LandGoudZilverBrons
Frankrijk200
België101
Nederland100
Spanje020
Zweden011
Duitsland010
Verenigd Koninkrijk001
Tsjechië001

Foto: FIA Motorsport GamesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rallycross op zaterdag 29 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons