van der Horst

Motorsport Games: Coronel profiteert van pech bij Magnus

Tom Coronel - Audi RS3 LMS TCR
Tom Coronel - Audi RS3 LMS TCR
Niet onze landgenoot Gilles Magnus, maar wel Tom Coronel (Comtoyou Racing) heeft de gouden medaille gepakt in de TCR-wedstrijd van de FIA Motorsport Games. Onze noorderbuur profiteerde van een probleem met de aandrijving op de Audi van zijn merkgenoot om al na één ronde de leiding definitief over te nemen.
  • Dreamdrive
Dominant, dat is de enige juiste beschrijving voor de prestatie van Gilles Magnus in zijn Audi van Comtoyou Racing. De jonge Antwerpenaar veroverde niet alleen de polepositie, maar kende ook geen tegenstand tijdens de kwalificatierace die de startgrid van de hoofdrace zou bepalen.

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS TCR
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS TCR
In die hoofdrace liep het echter al na één ronde mis. Magnus had de beste start genomen, maar verloor snelheid op het einde van de eerste ronde. Het verdict: een terminaal probleem met de aandrijving. Tom Coronel nam de fakkel over en bezorgde Nederland de gouden medaille. Zilver en brons waren respectievelijk voor de Spanjaard Isidro Callejas Gomez (Cupra Leon - Motorsport Team Spain ES) en de Ier Jack Young (Honda Civic R - ALM Motorsport).
Tussenstand medailles
LandGoudZilverBrons
Frankrijk300
Italië300
Nederland211
België101
Verenigd Koninkrijk101
Letland100
Spanje034
Zweden011
Tsjechië011
Duitsland010
Turkije010
Koeweit010
Portugal010
Estland001
Polen001
Ierland001

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in TCR op zondag 30 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons