van der Horst

Motorsport Games: De Cecco en Rensonnet presteren degelijk

Cédric De Cecco - Citroën C3 Rally2
Cédric De Cecco - Citroën C3 Rally2
Cédric De Cecco en Tom Rensonnet hebben de kleuren van ons land goed verdedigd op de Motorsport Games in het Franse Le Castellet. Rond het circuit van Paul Ricard boekten ze mooie ereplaatsen in hun klasse. De eerste winnaar ooit is de Franse thuisrijder Mathieu Arzeno.
België stuurde Cédric De Cecco (Citroën C3) en RACB-pupil Tom Rensonnet (Renault Clio) naar Paul Ricard voor de tweede editie van de FIA Motorsport Games.

De Cecco presteerde het hele weekend heel constant en tikte uiteindelijk als zevende aan, op bijna 3 minuten van winnaar Mathieu Arzeno (Skoda) die de kleuren van Frankrijk verdedigde. De Fransman haalde het voor de Spanjaard Pepe Lopez en het Estse talent Georg Linnamäe. De medailleproef zorgde niet meer voor verandering in het klassement.

Soortgelijk verhaal voor Tom Rensonnet, die enkele goede chrono's klokte en op regelmaat vijfde werd in Rally4. De overwinning ging naar de 21-jarige Italiaan Roberto Dapra (Peugeot), voor Ortiz Palomo (Peugeot) en de Turk Alia Turkkan (Ford). Tijdens de medaillerace moest Palomo het zilver wel nog aan Turkkan na een penalty.

De Rally Belgen mogen dus met een goed gevoel terugkeren uit Frankrijk en terugblikken op een geslaagde eerste Motorsport Games.
Tussenstand medailles
LandGoudZilverBrons
Frankrijk300
België101
Nederland100
Italië100
Spanje021
Zweden011
Duitsland010
Turkije010
Verenigd Koninkrijk001
Tsjechië001
Estland001


Foto: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zaterdag 29 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons