van der Horst

Motorsport Games: de eerste dag zit er op

Team France - Mercedes-Benz AMG GT3
Team France - Mercedes-Benz AMG GT3
Nadat gisteren in Rome de Motorsport Games officieel werden geopend, was er vandaag de eerste actie te bespeuren op het ACI Vallelunga Circuit. Gilles Magnus, Louis Machiels, Nico Verdonck en Nicolas Baert werkten hun eerste vrije trainingen af en konden al aftasten wat voor tegenstand ze zullen krijgen tijdens de komende twee dagen, wanneer het om de knikkers gaat.

GT Cup: Frankrijk en Zwitserland delen de vrije trainingen


Team Belgium - Audi R8 LMS
Team Belgium - Audi R8 LMS
De GT Cup mocht deze ochtend als eerste de opdrogende baan verkennen en het waren de Fransen (Jim Pla/Jean-Luc Beaubelique) die de sessie als snelsten afsloten. Al van bij de start was de Franse Mercedes bij de les en van zodra de baan droger werd, zette Jim Pla de snelste tijd op de tabellen. In de namiddag was het team Zwitserland (Christoph Lenz/Patric Niederhauser) die de snelste tijd klokte, maar ook hier waren de Fransen niet ver uit de buurt. Voor Verdonck en Machiels is het nog een beetje zoeken. Toen de baan nog nat was kwam de Audi geregeld nog bovenaan piepen, maar sloot uiteindelijk de ochtend af op een twaalfde plaats. In de namiddag verbeterden de Belgen hun tijd, maar verder dan een dertiende stek kwamen ze niet.

Touring Cup: Gilles Magnus bij de les


Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
In de Touring Cup waren het Luca Engstler en Mat'o Homola die tijdens de vrije trainingen helemaal bovenaan stonden, beiden ook met de Hyundai i30 TCR. Engstler kon zich al vrij snel verzekeren van de toptijd en bleef ondermeer Klim Gavrilov en Homola voor. In de namiddag vond  Homola de tijd rijp om de snelste rondetijd op de tabellen te zetten, al moest de sessie twee keer stil gelegd worden. Aan Belgische zijde draaide Gilles Magnus goed mee in het peloton. De voormiddag sloot hij als vierde af en claimde in de namiddag de derde plaats. Ook Tom Coronel liet zich opmerken, met respectievelijk een vijfde- en tweedesnelste tijd.

Formula 4 Cup: Italië boven


Andrea Rosso - Team Italy
Andrea Rosso - Team Italy
Bij de vrije trainingen van de Formule 4 Cup stond er geen maat op thuisrijder Andrea Rosso. Gezien dit een gloednieuwe bolide is, werd de eerste training een pure kennismakingsronde voor alle twintig piloten. Toch leek het alsof Rosso al jaren met deze wagen rondreed en zette hij - dankzij parcourskennis - de tegenstand op minstens een halve seconde. Daar staat haaks tegenover dat het verschil tussen plaats twee en vijftien maar een seconde bedroeg. In de namiddag ging Rosso op zijn elan verder, zij het minder dominant. Nicolas Baert had toch meer moeite met de nieuwe wagen en beëindigde de sessies op plaatsen vijftien en dertien. De tweede sessie moest uiteindelijk stilgelegd worden nadat een zware regenbui het circuit teisterde.

Foto's: FIA Motorsport GamesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 1 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons