van der Horst

Motorsport Games: Dries Vanthoor derde na slechte start

Matt Campbell - Australië
Matt Campbell - Australië
Het begon met een beste tijd in de eerste vrije training en de polepositie in de kwalificatiesessie, maar Dries Vanthoor is er niet in geslaagd die goede uitgangspositie om te zetten in een overwinning. De GT Sprint-discipline van de FIA Motorsport Games werd gewonnen door Porsche-rijder Matt Campbell uit Australië, voor Lamborghini-rijder Mirko Bortolotti en uiteindelijk onze landgenoot in zijn Audi van Saintéloc Racing en het RACB National Team.
Voor Dries Vanthoor liep het al mis bij de start, waar hij afgetroefd werd door Matt Campbell in de Porsche, maar ook door diens merkgenoot Ayhancan Güven en Lamborghini-rijder Mirko Bortolotti. Na enkele bochten was de Limburger die volgend seizoen overstapt naar BMW, al van het podium gevallen.

Dries Vanthoor - Audi R8 LMS EvoII
Dries Vanthoor - Audi R8 LMS EvoII
Güven kon het tempo van zijn merkgenoot en latere winnaar Matt Campbell niet volgen en kwam na een kwartier onder druk te staan van zijn twee achtervolgers. Bortolotti kon dankzij stevig schouderwerk doorstoten naar de tweede plek en niet veel later was ook Vanthoor aan de beurt. Meer dan de derde plaats en de bronzen medaille zat er echter niet in, hoewel de Audi-rijder tot het bittere einde druk bleef uitoefenen op de Italiaan.

Voor Ayhancan Güven was het hek helemaal van de dam, later moest hij ook zijn vierde plaats afgeven aan de Duitser Luca Stolz (Mercedes) en hij voelde de hete adem in de nek van een groep achtervolgers. In de slotfase liep het nog mis in die groep, met als slachtoffers de Fransman Tristan Vautier (Mercedes) en de Marrokaanse ontwikkelingsrijder van McLaren Michael Banyahia. Mercedes-rijders Bruno Baptista (Brazilië) en Daniel Juncadella (Spanje) profiteerden en werden respectievelijk zesde en zevende.

Hiermee heeft Vanthoor ook zijn laatste race gereden voor Audi, dat maakte de Hasselaar en Audi zelf officieel bekend.
Tussenstand medailles
LandGoudZilverBrons
Italië310
Frankrijk300
Nederland211
Duitsland210
België112
Verenigd Koninkrijk101
Letland100
Australië100
Spanje034
Zweden011
Tsjechië011
Turkije010
Koeweit010
Portugal010
Slowakije010
Polen002
Estland001
Ierland001
Georgië001


Foto's: Thomas Smets
 Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA GT3 op zondag 30 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons