van der Horst

Motorsport Games: Duitsland domineert kwalificatierace GT Cup

Pierburg/Schiller - Team Duitsland Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Pierburg/Schiller - Team Duitsland Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
De eerste race van de FIA Motorsport Games werd vrijdag al afgewerkt. In de GT Cup stond namelijk de eerste kwalificatierace op het programma en het was Team Duitsland dat de wedstrijd domineerde. Valentin Pierburg en Fabian Schiller bleven met hun Mercedes moeiteloos buiten bereik van het Franse duo Eric Débard en Simon Gachet en de Britten Ian Loggie en Sam Neary.
  • STX Motorhomes
Duel voor de tweede plaats
Duel voor de tweede plaats
Van bij de start schoot Pierburg als een speer weg van de rest van het veld. Al vrij snel had hij een mooie voorsprong opgebouwd op de Mercedes van Frankrijk en die van het Verenigd Koninkrijk. Even verloren de Duitsers de leiding nadat praktisch iedereen direct de pits binnen ging en Spanje er nog een aantal extra ronden  aan breide. Maar uiteindelijk bleef Schiller zonder problemen vooraan. De strijd om de tweede plaats werd wel even pittig. Gachet en Neary vochten een intens duel uit, maar finaal bleek de Fransman de sterkste.

Morgen om 11:10 uur staat de tweede kwalificatierace op het programma, om dan om 14:15 uur de hoofdrace af te werken, waar beslist zal worden wie de medailles binnenhaalt.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op vrijdag 28 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons