van der Horst

Motorsport Games: Esports breidt uit naar twee disciplines

2022 FIA Motorsport Games Esports Cup
2022 FIA Motorsport Games Esports Cup
Dit jaar staat de derde editie van de FIA Motorsport Games op het programma in Valencia. Na een geslaagde tweede editie in 2022 op verschillende locaties rond Marseille, ziet het ernaar uit dat het een pak drukker wordt in Spanje. Er komen namelijk maar liefst tien disciplines bij, bovenop de zestien die al aanwezig waren twee jaar geleden. De eerste toevoeging die bekendgemaakt werd, is in de Esports-tak, waar naast virtuele GT's ook virtuele F4's zullen racen.
  • St. Paul
Na een eerste editie met Gran Turismo, is de organisatie in 2022 overgestapt naar Assetto Corsa Competizione, het officiële simplatform van de Fanatec GT World Challenge en SRO. Ook bij de komende editie wordt op ACC gerekend voor de GT-wedstrijd. Daarnaast brengt de invoering van een Formule 4-race tijdens de derde editie van de FIA Motorsport Games ook de komst van iRacing met zich mee.

Mathias Kühn
Mathias Kühn
De keuze voor iRacing en F4 komt er met dank aan de FIA. Het controleorgaan van de autosport heeft sinds vorig jaar een partnerschap gesloten met het Amerikaanse simplatform, waardoor zij de officiële licentie dragen als het op deze klasse aankomt. Deze toevoeging opent ook kansen voor ons land, aangezien talloze Belgen actief zijn op iRacing. Tijdens de eerste twee uitgaves werd ons land vertegenwoordigd door de relatief onbekende Félix Ferir en Mathias Kühn. Laatstgenoemde haalde de finale met een dertiende plaats.

Vergeet niet: dit is nog maar één van de tien nieuwe disciplines die we zullen zien in Valencia, van 23 tot 27 oktober.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op donderdag 11 januari 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons