van der Horst

Motorsport Games: Frankrijk pakt eerste gouden medaille

Simon Gachet/Eric Debard - Team Frankrijk Mercedes
Simon Gachet/Eric Debard - Team Frankrijk Mercedes
De eerste medaille tijdens de FIA Motorsport Games op Le Castellet is uitgereikt. Nadat Duitsland het nipt haalde van de Franse Mercedes in de tweede kwalificatierace, konden Fabian Schiller en Valentin Pierburg dit kunstje niet overdoen in de finale van de GT Cup. Ei zo na leek Schiller nog Eric Debard in te halen, maar een safety car op vijf minuten van het einde van de race zorgde ervoor dat Debard en Simon Gachet het thuisland hun eerste gouden medaille schonken. Ian Loggie en Sam Neary behaalden de bronzen medaille voor het Verenigd Koninkrijk.
  • St. Paul
Valentin Pierburg/Fabian Schiller - Team Duitsland Mercedes
Valentin Pierburg/Fabian Schiller - Team Duitsland Mercedes
Terwijl de meeste landen besloten om hun betere piloot van start te laten gaan, deden Duitsland en het Verenigd Koninkrijk dit niet. Het gevolg was dan ook dat zij dan ook vrij snel achteruit geslagen werden. Hierdoor lag onder meer Ivan Peklin met de Oekraïnse Aston Martin zelfs tweede terwijl Pierburg terugviel naar een vijfde plaats. Maar alles veranderde met de pitstops. Pierburg kwam als eerste binnen, gaf het stuur over aan Schiller en deze baande zich een weg naar voren. Van dan af werd de jacht ingezet op Frankrijk.

Sam Neary/Ian Loggie - Team UK Mercedes
Sam Neary/Ian Loggie - Team UK Mercedes
Schiller knabbelde ronde na ronde de nodige seconden weg op Debard tot deze zelfs in het gezichtsveld kwam van de Duitser. Maar op vijf minuten van het einde was het allemaal voorbij nadat de Honda van Hong Kong en de Ferrari van de Chinese Taipei elkaar raakten en deze laatste daarbij een wiel verloor. De safety car kwam naar buiten en daarmee was het einde verhaal voor Schiller. Derde in de uitslag werd het Verenigd Koninkrijk, waar Ian Loggie het stuur overgaf aan Sam Neary, die op zijn beurt naar het laagste podiumtrapje reed. Overigens reden alle drie landen die op het podium eindigden met een Mercedes.
Tussenstand medailles
LandGoudZilverBrons
Frankrijk100
Duitsland010
Verenigd Koninkrijk001

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op zaterdag 29 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons