van der Horst

Motorsport Games: Gilles Magnus voor België in Touring Cup

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Vandaag werden de eerste namen bekendgemaakt van de rijders die in de Touring Cup zullen aantreden tijdens de FIA Motorsports Games begin november en daar vinden we een eerste Belg terug. Gilles Magnus zal namelijk afreizen naar Italië als Belgische deelnemer in het TCR-veld. De Schotenaar zal net zoals in de TCR Europe met een Audi RS3 LMS aantreden die geprepareerd wordt door ComToYou Racing. In Italië zal hij tegen interessante namen moeten opboksen en krijgen we verder het debuut van een nieuwe TCR-wagen op internationaal niveau.
  • Dreamdrive
Luca Engstler - Hyundai i30 TCR
Luca Engstler - Hyundai i30 TCR
Op zich is de lijst namen nog niet lang - 11 landen hebben op dit moment al bevestigd -, maar qua namen springen er toch alleszins twee uit. Aan de Duitse kant stuurt men Luca Engstler richting Rome om de eerste titel te claimen. Engstler - die overigens nog maar 19 jaar is - kan u al bestempelen als een veteraan in de klasse. Langs Russische kant is het Klim Gavrilov die de eer van zijn land moet verdedigen. Gavrilov in een vaste waarde in eigen land en staat er geregeld mee op het podium.

MG6 TCR
MG6 TCR
Een opvallende afwezige is Josh Files - tweevoudig kampioen in de Duitse TCR - aangezien de UK verkiest om vertegenwoordigd te worden door Rory Butcher. Butcher rijdt sedert 2017 in de BTCC en is tegenover Files een nobele onbekende in de TCR-wereld. Nog verrassender is de wagenkeuze van Team UK: de MG6 TCR. MG is sinds 2005 in Chinese handen en begon in 2012 haar eerste stappen te zetten in de autosportwereld, te beginnen in de BTCC. Nu maakt MG de overstap naar de TCR en het deed het al mee in het Chinese TCR-kampioenschap. Nu wil het Chinees-Britse merk zich tonen op wereldniveau, al moet hun wagen nog eerst gehomologeerd worden door de FIA. 

Foto's: Thomas Smets - Niels Vaeck - MGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 23 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons