van der Horst

Motorsport Games: Gilles Magnus wint - Klim Gavrilov goud

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus had deze middag op het circuit van Vallelunga maar twee doelen voor ogen om het behalen van de gouden medaille: de tweede race van de Touring Car Cup winnen en hopen dat Klim Gavrilov niet achter hem eindigde. In het eerste slaagde de Schotenaar, maar helaas eindigde Gavrilov net achter hem waardoor de Rus de gouden medaille mag opeisen met 2 punten verschil op de Belg. Voor de derde plaats werd het nog een onderonsje tussen drie wagens en het was uiteindelijk Tom Coronel die net nog de derde plaats kon inpalmen.
  • Powercars
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Ook de start van de Touring Car Cup begon met een valse noot. Tijdens de opwarmronde verloren we al de Amerikaan Mason Filippi en bij de start ook nog eens de Italiaan Enrico Bettera en pechvogel van het weekend Luca Engstler. Vooraan trok Magnus er zich niets van aan en kon zijn voorsprong stelselmatig uitbreiden. Gavrilov kende bij de herstart wat problemen en werd onder druk gezet door Coronel, waaraan hij uiteindelijk met glans weerstond. Alles lag vast totdat de MG van China in de zandbak eindigde en we op twee minuten van het einde nog een safety car op de baan kregen.

Podium 2019 Touring Car Cup
Podium 2019 Touring Car Cup
Gelukkig werkten de marshalls de gestrande wagen snel weg waardoor we nog een eindstrijd over één ronde kregen. Terwijl Magnus zonder druk naar de overwinning reed, gooide Coronel, met in zijn zog Mat'o Homola, alles in de strijd voor Gavrilov voorbij te steken, maar het was niet genoeg en beiden werden zelfs in de laatste bocht bijna nog verrast door een snel oprukkende MG van de Brit Rory Butcher. Coronel kon de Brit nog net afhouden voor de derde plaats. Met zijn tweede plaats pakt Gavrilov genoeg punten om Magnus van de gouden medaille af te houden, terwijl Homola met zijn vijfde plaats genoeg had om de bronzen medaille te claimen. Hiermee komt Rusland op gelijke hoogte met Italië qua medailles.
 
Tussenstand medailles
 
LandGoudZilverBrons
Italië101
Rusland101
Oekraïne100
Australië100
Tsjechië010
Costa Rica010
Duitsland010
België010
Finland001
Slowakije001

Foto's: FIA Motorsport GamesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 3 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons