van der Horst

Motorsport Games: Japan domineert beide kwalificatiesessies

Team Japan - Lamborghini Huracan GT3
Team Japan - Lamborghini Huracan GT3
Tijdens de kwalificatiesessies van de GT Cup was het tweemaal Japan dat de pole verzilverde. Hiroki Yamaguchi domineerde bij de amateur-piloten met een 1:38.443, terwijl we bij de tweede sessie een unicum kregen. Zowel Ukyo Sasahara als de Fransman Jim Pla zetten exact dezelfde tijd neer, een 1:32.898. Maar aangezien de Japanner eerder was, kregen hij de eerste plaats toegewezen. Voor de Belgen Louis Machiels en Nico Verdonck was het een moeizame kwalificatie, nadat ze gisteren ook al technische averij opliepen.
  • Dreamdrive
Bij de amateurs stond er geen maat op Yamaguchi. Al van bij de start van de sessie - op een licht natte baan - zette hij met zijn Lamborghini een toptijd neer waarbij hij maar liefst 2,5 seconde voorsprong had op de rest van het veld. Tegen het einde van de sessie begon de baan droger te worden en uiteindelijk was deze goed genoeg voor slicks. Dat bleek nadat de tijden ook sneller naar beneden ging. Velen probeerden nog, maar konden de Japanner niet terug pakken. Salih Yoluc (Aston Martin) kwam er nog het dichste bij, voor de Rus Rinat Salikhov (Ferrari). De Portugees Miguel Ramos (Audi) en de Duitser Steffen Görig (Porsche) vervolledigden de top vijf.

Team France - Mercedes-Benz AMG GT3
Team France - Mercedes-Benz AMG GT3
Bij de piloten die zilver gegradeerd zijn ging het er bitsiger aan toe waarbij de top vijf geregeld veranderde. Van bij de start was Jim Pla die met zijn Mercedes vooraan te vinden. Totdat de Lamborghini van Japan buitenkwam en het vuur aan de schenen legde van de Fransman. Sasahara zette de toptijd neer en Pla matchte exact dezelfde tijd even daarna. Achter beide kemphanen vervolledigden de Zwitser Patric Niederhauser (Lamborghini), de Australiër Brenton Grove (Porsche) en de Rus Denis Bulatov (Ferrari) de top vijf. Verrassend was dat Ayhancan Güven teleurstelde met een zestiende plaats.

Team Belgium - Audi R8 LMS
Team Belgium - Audi R8 LMS
Langs Belgische zijde was er een zeer moeilijke kwalificatiesessie voor Louis Machiels. Nadat men gisteren te maken kreeg met een ophangingsprobleem, geraakte Machiels - ondanks dat hij zeer diep ging met momenten - nooit in het juiste ritme. Het gevolg hiervan was dat zij vanaf de laatste rij zullen starten in de eerste race op plaats 21. Nico Verdonck kende een goede start in zijn sessie, maar naarmate de tijden sneller werden kon de Audi het peleton niet meer volgen en zal de wagen de tweede race vanaf plaats veertien aanvatten.

Foto's: FIA Motorsport GamesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 2 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons