van der Horst

Motorsport Games: Klim Gavrilov wint - Gilles Magnus derde

Klim Gavrilov - Audi RS3 LMS
Klim Gavrilov - Audi RS3 LMS
Bij de eerste race van de Touring Car Cup in het kader van de Motorsport Games op het Italiaanse circuit van Vallelunga was het Klim Gavrilov die met zijn Audi RS3 LMS naar de zege reed. De Rus mocht vanaf pole starten en kon zonder problemen naaste tegenstander Mat'o Homola (Hyundai) van zich afhouden. Achter beiden koplopers kregen we een interessant duel voor de derde plaats, maar het was uiteindelijk Gilles Magnus (Audi) die het laagste podiumtrapje claimde. Daarnaast was er wel nog een discutabele fase tussen Magnus en Tom Coronel (Honda).
  • Shopa
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Vooraan stond er geen maat op Gavrilov, die onbedreigd gans de race de eerste plaats kon behouden voor Homola. Achteraan kende de Brit Rory Butcher (MG) een zeer slechte start, waardoor onder meer de Fransman John Filippi (Cupra), Coronel en Magnus een plaatsje opschoven. De race moest al vroeg geneutraliseerd worden nadat de Noorse Alfa Romeo schade op liep en moest weggetakeld worden. Bij de herstart sloeg Gavrilov snel een kloofje op de Slowaak, terwijl er een heuse driestrijd ontpopte tussen Frankrijk, Nederland en België. Coronel probeerde voorbij Filippi te geraken, maar het was Magnus die op zijn beurt ook de Nederlander trachte te passeren, met alle gevolgen van dien.

Tom Coronel - Honda Civic TCR
Tom Coronel - Honda Civic TCR
De Schotenaar kwam naast Coronel in de laatste bocht en beide heren raakten elkaar. Terwijl Magnus zonder problemen kon verder rijden, werd de achterophanging geraakt op de Honda van Nederland. Toch gaf Coronel niet op en ondanks dat hij terugviel, eindigde de Nederlander met een huzarenstukje aan stuurmanskunst op een achtste plaats. Grootste pechvogel was Luca Engstler. De Duitser moest door de motorwissel vanaf de laatste plaats starten, maar de mecaniciens waren niet tijdig klaar en zo kon Engstler pas de baan op met negen ronden achterstand. Hierdoorkan Duitsland al een kruis maken over een medaille.

Foto's: FIA Motorsport GamesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 2 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons