van der Horst

Motorsport Games: Klim Gavrilov en Gilles Magnus verdelen de poles

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Na de twee kwalificatiesessies voor de Touring Car Cup zijn het Klim Gavrilov en onze eigenste Gilles Magnus die in beide races vanaf de polepositie mogen aanvatten. Engstler zette al snel een toptijd neer op een natte baan waar niemand meer over geraakte, maar doordat hij technische averij opliep, verloor hij uiteindelijk de pole aan de Rus. Tijdens de tweede sessie was het tracé al een pak droger en daar liet Magnus zijn kunnen zien door in zijn laatste ronde de snelste tijd op de tabellen te zetten, iets wat in aanloop naar de races nog heel belangrijk zal zijn.
  • G&A Motors Motorsport
Luca Engstler - Hyundai i30 TCR
Luca Engstler - Hyundai i30 TCR
Nadat een regenbui het circuit teisterde vannacht, mocht deze ochtend de Touring Car Cup als eerste hun kwalificatierondjes afleggen op een natte baan, waarbij Engstler al na twee ronden de snelste tijd op zijn naam schreef. Dat was tevens ook het einde van zijn kwalificatiesessie, nadat hij schade opliep aan de motor en niet meer buiten kwam. Ondertussen was er in het begin veel haasje-over voor een besttijd, tot de baan opdroogde op sommige plaatsen waardoor noch regenbanden noch slicks de beste keuze waren. Hierdoor lagen de startposities zo goed als vast en eindigde Klim Gavrilov en Mat'o Homola op plaatsen één en twee. Magnus moest in het begin al uitkijken nadat hij schoof op de natte baan en hij kwam uiteindelijk niet verder dan een achste plaats op bijna een seconde van Engstler.

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Tijdens de tweede sessie kregen we een duel tussen de twee Audi's van Gavrilov en Magnus voor de koppositie. Gavrilov leek de bovenhand te hebben over de Schotenaar totdat deze laatste in zijn laatste ronde de toptijd realiseerde en de Rus op bijna een halve seconde zette. Tom Coronel - die zesde kwalificeerde in Q1 - was ook top op de droge baan en zette zijn Honda Civic TCR op een derde plaats, voor Mat'o Homola (Hyundai) en Nieuw-Zeelander Faine Kahia (Audi). Engstler van zijn zijde kwam niet in actie. Zijn team opteerde om de motor te repareren voor de eerste race, die deze namiddag zal doorgaan.

Met de kwalificaties achter de rug zullen de races een belangrijk gegeven worden voor het uitdelen van de medailles. De Touring Car Cup wordt namelijk gebaseerd op een puntenstand, waar vandaag de top tien punten verdiend, terwijl morgen de top 15 punten toebedeeld krijgen. De eerste race, die 25 min plus een ronde duurt, gaat door om 13:15 uur.

Foto's: FIA Motorsport GamesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 2 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons