van der Horst

Motorsport Games: Nederland snoept goud af van België

Bastiaan Van Loenen - Team Nederland
Bastiaan Van Loenen - Team Nederland
Voor de finale van de Karting Slalom Cup in Vallelunga kregen we een heus burenduel tussen België en Nederland. Antoine Morlet en Manon Degotte stonden hun mannetje tegenover de Nederlanders, maar met een verschil van 3,925 seconden kwamen Nina Pothof en Bastiaan Van Loenen toch als de beteren uit de bus. In de strijd voor de derde plaats ging het brons richting het Russisch duo Olesya Vaschuk en Vladislav Bushuev.
Manon Degotte
Manon Degotte
De ochtend startte al met een grote verrassing, nadat Portugal topfavoriet Duitsland er uit kegelde. Rusland haalde de bovenhand tegen Kroatië, terwijl Nederland en België hetzelfde deden met Oostenrijk en Wit-Rusland. Terwijl Nederland korte metten maakte met Portugal, moesten Morlet en Degotte hopen op een goed resultaat tegen het ijzersterk duo Vaschuk/Bushuev en zij volbrachten hun taak met succes. Met een verschil van 12 seconden stootten de Belgen onverhoopt door naar de finale.

Podium 2019 Karting Slalom Cup
Podium 2019 Karting Slalom Cup
Terwijl Rusland het Portugese duo kon verslaan waren alle ogen gericht op het finaleduel. Antoine Morlet was in zeer goede doen en reed tijdens zijn eerste run een toptijd van 48.929 seconden. Toch waren Pothof en Van Loenen niet uit hun lood geslagen en met een gecombineerde tijdsverschil van 3.925 seconden was het uiteindelijk Oranje boven. Hiermee pakte België wel zijn tweede zilveren medaille en zette Rusland de toon verder, nadat het al eerder een gouden en bronzen medaille mocht collecteren.
 
Tussenstand medailles
 
LandGoudZilverBrons
Rusland102
Italië101
Oekraïne100
Australië100
Nederland100
België020
Tsjechië010
Costa Rica010
Duitsland010
Finland001
Slowakije001

Foto's: FIA Motorsport GamesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 3 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons