van der Horst

Motorsport Games: Nieuwssprokkels op vrijdag

Voorvleugel Lorens Lecertua
Voorvleugel Lorens Lecertua
Donderdag kwamen de eerste disciplines van de Motorsport Games al in actie, vanaf vrijdag kwamen ook de rest van de deelnemers in actie. Alle divisies, behalve de GT Sprint, zullen na deze vrijdag al minstens één sessie afgewerkt hebben. Een overzicht van wat er zich allemaal afspeelde op en rond het Circuit Paul Ricard.
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS TCR
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS TCR
*** Autosport.be kon even praten met Gilles Magnus. De Schotenaar komt naar deze Games met het oog op de gouden medaille, nadat hij er net naast greep in 2019 in Vallelunga. Al blijft hij nuchter gezien de tegenstand: "Je hebt vooreerst al Tom Coronel die enorm veel ervaring heeft en er staan nog een aantal namen op de deelnemerslijst die misschien niet direct hoog scoren op papier, maar wel snel zijn." Magnus legde vandaag ook zijn eerste vrije training af in de Audi RS3 LMS TCR en beëindigde die als snelste.

Lorens Lecertua
Lorens Lecertua
*** Lorens Lecertua heeft er ook zijn eerste dag op zitten. De Namenaar werkte al twee vrije trainingen af en eindigde respectievelijk op een zesde en een tiende plaats. Bovenaan stond niemand minder dan favoriet Andrea Kimi Antonelli. De Italiaan topte beide sessies voor de eveneens vooraan verwachte Charlie Wurz en verrassing Manuel Espirito Santo. Zaterdagmorgen om 10 uur rijden zij hun kwalificaties en om 17:35 uur volgt de kwalificatierace.

Mathias Kühn
Mathias Kühn
*** Simracer Mathias Kühn doet het ook niet onaardig op dit moment. Onze landgenoot kon zich namelijk rechtstreeks plaatsen voor de halve finales. Na een veertiende tijd op donderdag tijdens de kwalificaties, reed hij in de kwartfinales naar een vierde plek. Gezien de top tien zeker is van een plaats in de halve finales, zal Kühn morgen minstens nog één keer rijden. Dit vanaf 14:55 uur en indien hij de top tien bereikt, gaat hij door naar de finale, die om 17:35 uur plaatsvindt met commentaar van onder meer Chaz Draycott, die dit in het verleden ook deed bij de Virtual Belcar.

Pieter Van Hoorick - BMW E46 Coupé
Pieter Van Hoorick - BMW E46 Coupé
*** Vrijdag stonden ook de kwalificaties voor de Drift Cup op het programma. Deze geven aan wie het tegen elkaar moet opnemen in de knock-out fase. Pieter van Hoorick behaalde wel punten in zijn eerste run, maar ving bot in de tweede. Hiermee werd hij pas als 26ste geklasseerd. In de afvalrondes zal hij het eerst opnemen tegen de Fransman Jason Banet. De beste was Jakub Przygonski. De Pool behaalde een score van 98. Overigens mogen twee piloten reeds hun koffers pakken. De Duitser Gerson Junginger en de Turk Timur Pomak behaalden geen enkel punt.

Romuald Demelene
Romuald Demelene
*** 220 km van het circuit kwamen ook Romuald Demelene en Kobe Pauwels in actie in de Cross Car. Voor Demelene was de start goed, want na de eerste heat ligt de jongeman uit Verviers vooraan. Pauwels daarentegen heeft nog wat werk, hij eindigde de dag als vijfde. Al is nog niets verloren, want morgen volgen er nog twee heats. En als het daar goed loopt wenkt de halve finale en misschien wel de finale.

Antoine Morlet
Antoine Morlet
*** In de karting zijn de Belgen ook vooraan terug te vinden. In de Karting Sprint Cup Junior eindigde Thibaut Ramaekers als zesde in de kwalificaties, maar het was vooral Elie Goldstein die tot nog toe het meest van zich liet horen. Hij eindigde de kwalificaties met de snelste tijd. Tot slot mochten ook de vier piloten van de Karting Endurance hun trainingen afwerken. Maxime Drion, Jeremy Peclers, Sita Vanmeert en Antoine Morlet eindigden tweemaal met de snelste tijd en één keer in de top drie.

Romy de Groote
Romy de Groote
*** Tot slot blijft er nog de Karting- en Auto Slalom over. Ondanks de nodige zenuwen bij Romy de Groote, kan ze toch samen met Dario Pemov terugblikken op een geslaagde dag. Het duo staat op dit moment als vierde geklasseerd, op 47 seconden van leider Polen. Al zal er morgen meer druk zijn, gezien dit een afvalrace wordt met naderhand de achtste- en kwartfinales op de planning. In Auto Slalom hebben Lyssia Baudet en Dylan Czaplicky wel iets meer werk, zij eindigden de dag als achtste.

Foto's: Thomas Smets - FIA Motorsport Games



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 28 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons