van der Horst

Motorsport Games: Pole voor Gilles Magnus

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS TCR
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS TCR
Als er één zekerheid is tijdens deze FIA Motorsport Games, dan is het wel dat we Gilles Magnus vooraan terugvinden in de Touring Car Cup. Nadat de Schotenaar zaterdagvoormiddag bovenaan stond in de tweede vrije training op het Circuit Paul Ricard, pakte hij ook de snelste tijd tijdens de kwalificaties en zal dus morgen vanaf pole vertrekken. Bovenal zal het morgen een startrij op maat van de Benelux zijn, gezien Tom Coronel als tweede mag vertrekken.
Op negen minuten van het einde van de kwalificatie was Magnus al zeker van de snelste tijd en hij was dan ook uitermate tevreden met die pole. Al had de Schotenaar wel nog wat werkpunten, zo vertelde hij aan Autosport.be: "Het was eigenlijk geen gemakkelijke kwalificatie. Ik kreeg niet alle sectoren op één lijn, al behaalde ik wel de snelste tijd. Gelukkig kan ik mij dat hier wel permiteren. Maar we hebben de pole en dat is het belangrijkste. Nu is het alleen nog afmaken in de races en als ik morgen niemand voor mij heb in zowel de kwalificatie- als de hoofdrace, zou dit geen probleem mogen zijn."

Tom Coronel - Audi RS3 LMS TCR
Tom Coronel - Audi RS3 LMS TCR
Tom Coronel was ook uitermate actief tijdens de sessie. De Nederlander was geregeld bovenaan te vinden, maar kon de tweede startplaats pas verzekeren door in zijn allerlaatste ronde over de Honda van de Ier Jack Young te wippen. Hierdoor krijgen we niet alleen een eerste startrij uit de Benelux, maar ook twee wagens gerund door Comtoyou Racing op de eerste startlijn. Young start als derde, terwijl de Zweed Andreas Bäckman - overigens ook in een Comtoyou Racing Audi - als vierde van start gaat. Morgen vindt de kwalificatierace om 9:40 uur plaats, terwijl de hoofdrace om 14:30 uur van start gaat.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR op zaterdag 29 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons