van der Horst

Motorsport Games: Thibaut Ramaekers zevende - Goud voor Elie Goldstein

Elie Goldstein
Elie Goldstein
De finales van de Karting Sprint stonden ook nog op het programma van de FIA Motorsport Games. Op het karting circuit van Le Castellet werden er zondag nog een derde kwalificatieheat en de finale verreden. Thibaut Ramaekers had pech tijdens de heats, maar reed een dijk van een wedstrijd en pakte nog de zevende plaats. Bij de seniors waren alle ogen gericht op Elie Goldstein en de Brusselaar deed wat hij moest doen: de gouden medaille pakken.
Thibaut Ramaekers
Thibaut Ramaekers
Bij de juniors was het nochtans de Braziliaan Gabriel Koenigkan die bijna heel de race op kop lag, maar in de slotfase viel hij door de mand. De Fransman Jules Caranta profiteerde hier van en reed als eerste over de finishlijn voor de Peruviaan Andreas Cardenas en de Est Mark Dubnitski. Maar een penalty van vijf seconden voor Caranta zorgde ervoor dat hij compleet wegviel van het podium waardoor Cardenas goud mocht claimen, voor Dubnitski en de Deen Mikkel Gaarde Pedersen. Voor Ramaekers was het uitkijken waar hij zou eindigen na de moeilijke kwalificatieheats. Maar bij de pakken bleef hij niet zitten, want hij reed prompt naar een mooie zevende plaats.

Elie Goldstein
Elie Goldstein
Elie Goldstein had op iedereen een streepje voor bij de Seniors en het zou heel moeilijk worden om hem af te houden van goud. De start verliep chaotisch, waarbij er al direct elf piloten moesten opgeven nog voor de eerste ronde afgerond was. Eens de race terug op gang kwam, bleef de Brusselaar dominant vooraan en reed zonder problemen richting goud. De Israëliër Ariel Yakin eindigde als tweede, terwijl de Sri Lankaan Yevan David brons claimde.
Eindstand medailles
LandGoudZilverBrons
Italië310
Frankrijk300
België212
Nederland211
Duitsland210
Verenigd Koninkrijk101
Letland100
Australië100
Peru100
Spanje034
Zweden011
Tsjechië011
Estland011
Turkije010
Koeweit010
Portugal010
Slowakije010
Israël010
Polen002
Ierland001
Georgië001
Denemarken001
Sri Lanka001

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Karting op zondag 30 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons