van der Horst

Motorsport Games: Turkije met Güven en Yoluc in de GT Cup

Ayhacan Güven/Salih Yoluc - Team Turkey
Ayhacan Güven/Salih Yoluc - Team Turkey
Never change a winning team, een leuze die in elke teamsport bekend is en waar ook de Turkse motorsportbond in volgde. Zij sturen immers naar de allereerste FIA Motorsport Games in Vallelunga met Salih Yoluc en Ayhacan Güven het duo dat vorig jaar nog de Nations Cup in Bahrein won. Vorig jaar reden zij nog in een Mercedes-AMG GT3, dit jaar opteerden de Turken om aan de start te komen met een Aston Martin, gerund door TF Sport.
  • STX Motorhomes
Eindpodium FIA GT Nations Cup
Eindpodium FIA GT Nations Cup
Terwijl vorig jaar de Belgen nog op vrijdag de Nations Cup domineerden, schoof de scepter op zaterdag door naar Turkije. Door de pech die zowel Mike den Tandt als Charles Weerts achtervolgde, was het Güven die incontournable was in Bahrein. Na een heuse inhaalrace in de finale, kon hij zich samen met Yoluc verzekeren van de eerste GT Nations Cup-titel. Gezien de voormalige kampioen van de Porsche GT3 Cup Benelux en Carrera Cup France nog steeds als een zilveren piloot word beschouwd, mag hij in november proberen dit kunstje over te doen.

Wagen Team Turkey
Wagen Team Turkey
Ditmaal doen Güven en Yoluc wel een beroep op TF Sport om de wagen te runnen, waar Yoluc vaste piloot is in onder meer de GTE Am-klasse van het FIA WEC en zullen ze switchen van de Mercedes-AMG GT3 naar een nieuwe Aston Martin Vantage GT3. Met dit duo bombardeert Turkije zich ineens tot één van de topfavorieten.

Foto's: FIA Motorsport Games - SRO/Dirk Bogaerts PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op woensdag 18 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons