van der Horst

Motorsport Games: zilver voor België in Karting Slalom

Dario Permov
Dario Permov
Drie jaar geleden maakte België een succesvol debuut op de FIA Motorsport Games in de Karting Slalom met het behalen van zilver en het was dus de vraag of we dit nu konden overdoen of zelfs verbeteren. Het antwoord is ja, want Romy de Groote en Dario Pemov haalden in Le Castellet de finale, waarin ze enkel de duimen moesten leggen voor de Duitsers Annika Spielberger en Sebastian Romberg. Duitsland deed het ook goed in de Auto Slalom, want daar haalden Marcel Hellberger en Claire Schonborn het van Slowakije.
Romy de Groote
Romy de Groote
Het was al vroeg op de dag dat de Groote en Pemov op het circuit present tekenden om de eerste ronden af te werken. Daar wipten onze landgenoten eerst Nederland uit de race om dan uit te komen in de halve finale tegenover Polen. Na de eerste run zag het er erg slecht uit voor ons team en leek een derde plaats het hoogst mogelijke te worden, maar onverwacht konden zij toch tien seconden goedmaken en doorstoten naar de finale. Helaas liep het daar snel mis voor de Groote en Pemov en moesten zij tevreden zijn met zilver achter Spielberger en Romberg. Polen haalde brons.

Team Duitsland
Team Duitsland
In de Auto Slalom stond er geen maat op Duitsland. Hellberger en Schonborn reden een foutloos parcours en waren daarmee ook de verdiende winnaars in deze discipline. Michaela Dorcik en David Nemcek moesten hard vechten om de finale te halen, maar zilver was het hoogst haalbare voor het Slowaakse duo. In strijd voor de derde plaats was  Georgië de betere van Kroatië.
Tussenstand medailles
LandGoudZilverBrons
Frankrijk300
Italië300
Nederland211
Duitsland210
België111
Verenigd Koninkrijk101
Letland100
Spanje034
Zweden011
Tsjechië011
Turkije010
Koeweit010
Portugal010
Slowakije010
Polen002
Estland001
Ierland001
Georgië001

Foto's: Thomas Smets - FIA Motorsport GamesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Karting op zondag 30 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons