van der Horst

Motorsport: Japan boven in tweede race - België top vijf

Team Japan - Lamborghini Huracan GT3
Team Japan - Lamborghini Huracan GT3
Op een uitgeregend ACI Vallelunga Circuit is het Japan dat met Ukyo Sasahara en Hiroshi Hamaguchi de tweede race op hun naam mag schrijven. De race werd wederom getekend door lastige weersomstandigheden waarbij er voor een tweede maal in evenveel races met de rode gevlag gezwaaid werd. Na een uur pauze kregen de AM piloten nog een twintigtal minuten waarbij de Japanse Lamborghini als overwinnaar uit de bus kwam, voor de Portugese Audi van Henrique Chaves en Miguel Ramos en de Chinese Taipei (Hanss Lin/Evan Chen) als verrassende derde. Net zoals gisteren liet het Belgisch duo Louis Machiels/Nico Verdonck een solide indruk na en eindigde op een vijfde plaats, wat zeer belangrijk zal zijn voor de laatste race deze namiddag.
Team Belgium - Audi R8 LMS
Team Belgium - Audi R8 LMS
Nadat men de start al moest nemen achter de safety car, duurde het niet lang vooraleer Jim Pla met zijn Franse Mercedes voorbij de Japanse Lamborghini geraakte. Ook Verdonck, startende vanaf plaats veertien, kon in het slechte weer zijn mannetje staan en maakte al direct vier plaatsen goed. De regen bleef maar harder vallen en zodra zowel de Maleisische Porsche en de Ferrari's van Italië en Rusland naast de baan schoven, besloot de wedstrijdleiding om net zoals gisteren de race stil te leggen. Dit zou uiteindelijk een uur duren. Net zoals gisteren werd de pilotenwissel ook onder de neutralisatie doorgevoerd.

Team Japan - Lamborghini Huracan GT3
Team Japan - Lamborghini Huracan GT3
Eens de race terug gang getrokken kon Jean-Luc Beaubelique even een vuist maken, maar kon niets inbrengen tegenover de tegenstand. Hamaguchi, Pro-Am kampioen in de Europese Blancpain Sprint Cup, geraakte uiteindelijk terug naar de kop en gaf zijn leiding niet meer af. Achteraan was het vooral de Chinese Taipei Lamborghini met Hanss Lin die verrassend door het veld slalomde, maar uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in Miguel Ramos. Achteraan ging Louis Machiels verder op het elan dat Verdonck opstelde en knokte zich door naar een vijfde plaats, achter de Poolse Lamborghini.

Met deze uitslag zal de Poolse Lamborghini van Artur Janosz en Andrzej Lewandowski vanaf de polepositie starten tijdens de hoofdrace, voor de Duitse Porsche van Steffen Görig en Alfred Renauer. Met de goeie uitslagen die Machiels en Verdonck optekenden, zullen zij starten vanaf een vierde plaats met naast hun de Japanse Lamborghini. Maakt België met deze startplaats kans op een medaille? We zullen het weten om 15:15 uur.

Foto's: FIA Motorsport GamesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 3 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons