Motorsport XL weekend: Mercedes heerst op Zolder

Race-Art-Motorsport - Mercedes AMG GT3
Naar nu jaarlijkse gewoonte trokken begin september de deelnemers aan de DMV GTC naar Circuit Zolder, waar dit weekend het Motorsport XL weekend plaats vond. Niet echt veel deelnemers daagden op maar met drie Audi R8 LMS GT3, twee Mercedes AMG GT3 en een Aston Martin Vantage V12 GT3 kwamen er toch enkele spectaculaire bolides aan de start. De twee races werden gedomineerd door de Mercedes GT3 bolides, Uwe Alzen (Spirit Race Team Uwe Alzen Automotive) won de eerste race op zaterdagmorgen terwijl in de namiddag de zege naar Kenneth Heyer (Race-Art-Motorsport) ging.
Spirit Race Team Uwe Alzen Automotive - Mercedes AMG GT3
De Mercedes van Uwe Alzen kwam in race 1 als eerste over de streep met slechts 0,138 seconde voorsprong op het identieke exemplaar van Kenneth Heyer. Simon Reicher kwam iets meer dan zes seconden later als derde over de finish. De GT3’s van Carrie Schreiner (HCB-Rutronik Racing Audi R8 LMS) en Timo Scheibner (Aston Martin Vantage) maakten de top vijf vol. Christoph Dupré was de beste vertegenwoordiger van de Porsche 991 GT3 Cup’s met een zesde plaats.

Podium race 2 DMV GTC Zolder
In de tweede race nam Kenneth Heyer van bij de start de leiding en zou die niet meer afstaan. Uwe Alzen werd ditmaal tweede maar op 9 seconden van de winnaar. Isaac Tutumlu Lopez (Car Collection Motorsport Audi R8 LMS) die zijn debuut maakte in de cup pakte de laatste podiumplaats. De Audi’s GT3 van Carrie Schreiner en Simon Reicher pakten respectievelijk de plaatsen vier en vijf. Ditmaal was Jacob Erlbacher de beste Porsche Cup rijder op een zevende plaats.

Koen De Wit
Koen De Wit
Bij de deelnemers aan de DMV GTC was er ook een Belg, Koen De Wit stond aan de start met zijn BMW M4 GT4. Onze landgenoot kon het ritme van de GT3’s natuurlijk niet aan met zijn GT4 wagen maar legde de Porsche Cup rijders wel het vuur aan de schenen. Als enige deelnemer in klasse 6 mocht de Wit wel tweemaal als klassewinnaar het podium op.

Koen De Wit - BMW M4 GT4
Op vrijdagnamiddag was er ook nog een race voor de Dunlop 60 trofee, een endurance race over een uur waar dezelfde wagens als in de DMV GTC deelnemen. De zege in die race was voor de Race-Art-Motorsport Mercedes AMG GT3 bestuurd door Kenneth Heyer en Christian Frankenhout. Simon Reicher reed zijn Audi solo naar de tweede plaats. De laatste podiumstek was voor de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS van Dirg Parhofer en Isaac Tutumlu Lopez. Koen De Wit reed een mooie race met de witte BMW M4 GT4 en finishte als vijfde en wist daarmee te eindigen voor de Porsche Cup’s.

Milan De Laet - Van Diemen RF91
Naast de DMV GTC waren er ook races voor de Porsche Club Historic Challenge en verscheidene klasses van de AvD Historic Race Cup, die beiden konden rekenen op heel wat deelnemers. Vooral de race voor de Formula Ford/Opel Racing die versterking kregen van deelnemers uit de Historic Racecar Association en de Trophee FF Kent Zetec trok een overvol startveld Onder de rijders ook heel wat Belgen waaronder vooral Milan De Laet (Van Diemen RF91) indruk maakte en mee het klassepodium op mocht. Verder noteerden we bij de starters ook nog Tom Cloet (Van Diemen SL12K), Georges Tomsen (Van Diemen RF90), Eric Lecluse (Lotus 61), Michel Dupont (Dulon Ld4B) en Philippe Demeyer.