van der Horst

Motorsport98 terug aan de start van de Michelin Le Mans Cup

Motorsport98 - Ligier JS P3
Motorsport98 - Ligier JS P3
De Michelin Le Mans Cup kent een stijgend succes, niet minder dan 32 wagens prijken op de inschrijvingslijst voor het aankomende seizoen. Maar liefst 22 LMP3’s vonden dit jaar hun weg naar het kampioenschap dat in het voorprogramma van de ELMS wedstrijden verreden wordt. De GT3 klasse omvat 10 deelnemers. Onder de vaste deelnemers vinden we opnieuw het Belgische Motorsport98 terug. Het team van Eric de Doncker zet net als vorig seizoen een Ligier JS P3 in voor de Doncker zelf en Dino Lunardi.
  • Dreamdrive
DKR Engineering - Norma M30
DKR Engineering - Norma M30
Met Ligier en Norma zijn er twee merken vertegenwoordigd in de LMP3 klasse, met 13 wagens tegenover 9 beschikt Ligier in ieder geval al het overwicht van het aantal. Het Luxemburgse DKR Engineering dat vorig jaar de titel binnenhaalde tekent opnieuw present, ditmaal met twee Norma’s. Ook Nielsen Racing, CD Sport, Racing Experience en Graff vertrouwen op een chassis van Norma. Belangrijkste vertegenwoordiger van Ligier wordt United Autosports, dat niet minder dan drie wagens inzet. Ook Cool racing, met twee Ligier’s, mag bij de favorieten voor de zege gerekend worden. Eric de Doncker is (voorlopig) de enigste Belgische deelnemer in dit goed gevulde kampioenschap.

Bij de tien GT3’s vinden we Ferrari (vier wagens), Mercedes (drie wagens) en Porsche, Aston Martin en Lamborghini die elk vertegenwoordigd zijn met een bolide.

Foto's: Thomas Smets
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 Le Mans Cup op maandag 11 maart 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons